Annonce
Navne

Efter 25 år som annoncesælger og medierådgiver: Pap-oldefar går på efterløn og skruer op for musikken

Bo W. Jensen som de fleste kender ham, i pænt tøj og klar til at sælge en annonce. Det har han gjort i 25 år, men nu er han på vej ud ad døren hos Fyns Amts Avis / JFM for at gå på efterløn og skal til at spille meget mere musik og også gerne tennis og fodbold. Foto: Kenneth Skipper
Inden længe får et af Svendborgs kendte ansigter, Bo W. Jensen, meget mere tid til at spille musik og tennis, når han stopper som medierådgiver og annoncesælger hos Jysk Fynske Medier for at gå på efterløn.
Annonce

Han er 63 år gammel, spiller elguitar og bass i et rockband, og så er han (pap)oldefar, og nu skruer Bo W. Jensen yderligere op for musikken, når han går på efterløn.

Efter sammenlagt 25 år som annoncesælger og medierådgiver har han kigget i mediebranchens krystalkugle og er nået frem til, at det for ham er tid til at stoppe.

- Der er kommet ny struktur, hvor løbende kurser og uddannelse fylder meget for sælgerne, og det er også nødvendigt. Men jeg er den gammeldags type, der hellere vil være ude i marken end at sidde på skolebænken. Så nu siger jeg, at jeg sgu har været her og går på efterløn, siger Bo W. Jensen, der tog afsked med sine kollegaer på Fyns Amts Avis i sidste uge.

Den officielle fratrædelsesdato er den 1. april, og indtil da er den svendborgfødte annoncesælger fritstillet og overvejer lige nu, hvad fremtiden skal byde på. For helt færdig med at arbejde er han ikke.

- Nu vil jeg hygge mig lidt, indtil jeg finder ud af, hvad der skal fylde. Det må gerne være et lille bijob, og det vil nok have noget med salg at gøre, siger han.

Bo W. Jensen

Bo W. Jensen, 63, er født og opvokset i Svendborg.

Gift med Linda. De har tilsammen tre sammenbragte børn, seks børnebørn og to oldebørn.

Går på efterløn den 1.april.

Annonce

Sælgeren fik en idé og åbnede butik

Bo W. Jensen er født i Vesterløkken i Svendborg. Han tilbragte 10 år i folkeskolen på Vestre Skole og indledte sit arbejdsliv på Planova, der lavede butiksinventar. Han har også været murer- og tømrerarbejdsmand, før han ramte den rigtige hylde på jobmarkedet.

I en alder af 29 tog Bo W. Jensen en hf og ville egentlig gerne læse biologi, men så fik hans indre sælger en idé:

- I 1984 åbnede jeg en dametøjsbutik i Rudkøbing. Den havde jeg i en årrække, indtil kartoffelkuren kom, og det begyndte at gå op ad bakke, i hvert fald på Langeland. Da blev jeg allerede tilbudt arbejde som annoncesælger på Fyns Amts Avis, så min aviskarriere startede i 1987, forklarer han.

Annonce

Blev sponsorchef for SfB

I syv år solgte Bo W. Jensen annoncer for amtsavisen, indtil han og fem andre sælgere blev sammen i et nyt team, der skulle bekæmpe konkurrenten Weekendavisen.

Platformen var Ugeavisen Fynsposten, som havde til huse hos Fyens Stiftstidende i Odense, og efter tre måneder kunne sælgerne sige "mission completed", da konkurrenten lukkede, og den nu kommende efterlønner selv fortsatte sin videre jobrejse som sponsorchef for SfB.

Den tid er langt fra gået i glemmebogen.

- Det var en fantastisk tid. Ledelsen i Team Svendborg var sammensat af meget dedikerede erhvervsfolk, og vi kunne i takt med oprykninger og tiltagende succes på sponsorområdet købe bedre spillere, forklarer han om glansperioden, hvor klubben var tæt på at nå i superligaen.

Annonce

Irsk musik på programmet

Efter flere mellemstop på jobvejen blandt andet som sælger hos afdøde Lasse Hessels virksomhed Aqua Waal og som bladchef på det hedengangne magasin Business Fyn, landede Bo W. Jensen igen på Fyns Amtsavis.

Her var han, indtil han i 2014 lavede sit eget reklamebureau og senere blev ansat som bladchef for Lokalavisen Svendborg, indtil den blev opkøbt af Jysk Fynske Medier i 2017.

Da vendte han tilbage til JFM med arbejdsadresse i Sct. Nicolaigade i Svendborg, og nu er det så endegyldigt slut med at stemple ind hver morgen for at passe et fuldtidsarbejde, har Bo Jensen besluttet.

Det er en beslutning - forventer han -, der vil give ham mere tid til at dyrke sine interesser, som siden 18-års alderen blandt andet har været at spille elguitar og bas.

Det gør han i ACDS-kopibandet Bad Boy Boogie, der i år udvider sit territorium med koncerter på Langeland og Sjælland.

Derudover ser Bo W. Jensen frem til at genoptage sine sportslige interesser og ikke mindst at udforske nye musikalske områder.

- Jeg skal til at spille tennis igen og også gerne fodbold med de gamle drenge. Og så skal jeg spille meget mere musik og er også ved at starte en ny sammensætning op med irsk musik, slutter Bo Jensen og tilføjer, at han og hustruen har skiftet deres fastliggercampingvogn ud med en mindre model, der skal ud og luftes på vejene inden- og udenlands.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce