Annonce
Navne

Efter 25 år som annoncesælger og medierådgiver: Pap-oldefar går på efterløn og skruer op for musikken

Bo W. Jensen som de fleste kender ham, i pænt tøj og klar til at sælge en annonce. Det har han gjort i 25 år, men nu er han på vej ud ad døren hos Fyns Amts Avis / JFM for at gå på efterløn og skal til at spille meget mere musik og også gerne tennis og fodbold. Foto: Kenneth Skipper
Inden længe får et af Svendborgs kendte ansigter, Bo W. Jensen, meget mere tid til at spille musik og tennis, når han stopper som medierådgiver og annoncesælger hos Jysk Fynske Medier for at gå på efterløn.

Han er 63 år gammel, spiller elguitar og bass i et rockband, og så er han (pap)oldefar, og nu skruer Bo W. Jensen yderligere op for musikken, når han går på efterløn.

Efter sammenlagt 25 år som annoncesælger og medierådgiver har han kigget i mediebranchens krystalkugle og er nået frem til, at det for ham er tid til at stoppe.

- Der er kommet ny struktur, hvor løbende kurser og uddannelse fylder meget for sælgerne, og det er også nødvendigt. Men jeg er den gammeldags type, der hellere vil være ude i marken end at sidde på skolebænken. Så nu siger jeg, at jeg sgu har været her og går på efterløn, siger Bo W. Jensen, der tog afsked med sine kollegaer på Fyns Amts Avis i sidste uge.

Den officielle fratrædelsesdato er den 1. april, og indtil da er den svendborgfødte annoncesælger fritstillet og overvejer lige nu, hvad fremtiden skal byde på. For helt færdig med at arbejde er han ikke.

- Nu vil jeg hygge mig lidt, indtil jeg finder ud af, hvad der skal fylde. Det må gerne være et lille bijob, og det vil nok have noget med salg at gøre, siger han.

Annonce

Bo W. Jensen

Bo W. Jensen, 63, er født og opvokset i Svendborg.

Gift med Linda. De har tilsammen tre sammenbragte børn, seks børnebørn og to oldebørn.

Går på efterløn den 1.april.

Sælgeren fik en idé og åbnede butik

Bo W. Jensen er født i Vesterløkken i Svendborg. Han tilbragte 10 år i folkeskolen på Vestre Skole og indledte sit arbejdsliv på Planova, der lavede butiksinventar. Han har også været murer- og tømrerarbejdsmand, før han ramte den rigtige hylde på jobmarkedet.

I en alder af 29 tog Bo W. Jensen en hf og ville egentlig gerne læse biologi, men så fik hans indre sælger en idé:

- I 1984 åbnede jeg en dametøjsbutik i Rudkøbing. Den havde jeg i en årrække, indtil kartoffelkuren kom, og det begyndte at gå op ad bakke, i hvert fald på Langeland. Da blev jeg allerede tilbudt arbejde som annoncesælger på Fyns Amts Avis, så min aviskarriere startede i 1987, forklarer han.

Blev sponsorchef for SfB

I syv år solgte Bo W. Jensen annoncer for amtsavisen, indtil han og fem andre sælgere blev sammen i et nyt team, der skulle bekæmpe konkurrenten Weekendavisen.

Platformen var Ugeavisen Fynsposten, som havde til huse hos Fyens Stiftstidende i Odense, og efter tre måneder kunne sælgerne sige "mission completed", da konkurrenten lukkede, og den nu kommende efterlønner selv fortsatte sin videre jobrejse som sponsorchef for SfB.

Den tid er langt fra gået i glemmebogen.

- Det var en fantastisk tid. Ledelsen i Team Svendborg var sammensat af meget dedikerede erhvervsfolk, og vi kunne i takt med oprykninger og tiltagende succes på sponsorområdet købe bedre spillere, forklarer han om glansperioden, hvor klubben var tæt på at nå i superligaen.

Irsk musik på programmet

Efter flere mellemstop på jobvejen blandt andet som sælger hos afdøde Lasse Hessels virksomhed Aqua Waal og som bladchef på det hedengangne magasin Business Fyn, landede Bo W. Jensen igen på Fyns Amtsavis.

Her var han, indtil han i 2014 lavede sit eget reklamebureau og senere blev ansat som bladchef for Lokalavisen Svendborg, indtil den blev opkøbt af Jysk Fynske Medier i 2017.

Da vendte han tilbage til JFM med arbejdsadresse i Sct. Nicolaigade i Svendborg, og nu er det så endegyldigt slut med at stemple ind hver morgen for at passe et fuldtidsarbejde, har Bo Jensen besluttet.

Det er en beslutning - forventer han -, der vil give ham mere tid til at dyrke sine interesser, som siden 18-års alderen blandt andet har været at spille elguitar og bas.

Det gør han i ACDS-kopibandet Bad Boy Boogie, der i år udvider sit territorium med koncerter på Langeland og Sjælland.

Derudover ser Bo W. Jensen frem til at genoptage sine sportslige interesser og ikke mindst at udforske nye musikalske områder.

- Jeg skal til at spille tennis igen og også gerne fodbold med de gamle drenge. Og så skal jeg spille meget mere musik og er også ved at starte en ny sammensætning op med irsk musik, slutter Bo Jensen og tilføjer, at han og hustruen har skiftet deres fastliggercampingvogn ud med en mindre model, der skal ud og luftes på vejene inden- og udenlands.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce