Annonce
Erhverv

Endelig gevinst efter 15 år med underskud: Krog Iversen-familien sælger firma for over halv milliard

Heine Krog Iversen glæder sig på hele familiens vegne over, at det er lykkedes at få en ny storinvestor ind som medejer af TimeXtender, som han fortsat skal drive sammen med sin hustru, Anne. Parret har de seneste tre år boet i Bellevue nær Seattle i det nordvestlige hjørne af USA. Foto: Anne Kring
Efter underskud på underskud og over 200 mio. kr. investeret gennem årene får familien Krog Iversen alle pengene tilbage - og mere til. Det sker efter salg af software-virksomheden TimeXtender, som overtages af en svensk kapitalfond.

Alle er glade. Så bramfrit lyder det fra Heine Krog Iversen, bror til robotiværksætteren Enrico Krog Iversen. Og der er en rigtig god grund til, at Heine Krog Iversen er glad. På egne og familiens vegne.

Efter en årrække med store investeringer fra ham og hans forældre, Henning og Birgit Krog- Iversen, i software-virksomheden TimeXtender, er virksomheden solgt for et beløb "på den rigtige side af en halv milliard kroner", som han udtrykker det. Det betyder, at de mange millioner, som familien har skudt i virksomheden gennem årene, nu kommer tilbage - og mere til.

Heine Krog Iversen og hans hustru, Anne, fortsætter som medejere og skal også drive TimeXtender fremover, mens den svenske kapitalfond Monterro har overtaget to tredjedele af ejerskabet efter Birgit Krog Iversen, som blev enke for to år siden, da Henning Krog-Iversen døde.

Annonce

Laver software-løsninger

Ikke ret mange uden for it- og softwarebranchen har overhovedet hørt om virksomheden TimeXtender. Og hvis de har, har det som regel været i forbindelse med et regnskab med underskud, for gennem 15 år har TimeXtender leveret underskud på underskud.

Krog Iversen-familien har hele tiden troet på produktet og virksomheden, der i dag har 70 ansatte, og har investeret op mod 200 mio. kr. plus stillet kaution for andre 40 mio. kr. gennem årene. Det har nu vist sig at være en rigtig god forretning.

- Det ligger mig fjernt at hovere og sige: Hvad sagde jeg, lyder det fra  Heine Krog Iversen, der straks fortsætter:

- Men jeg kan da ikke lade være med at smile lidt over, at det, vi har været kendt for, altid har været store underskud.  Derfor er det virkelig dejligt at kunne konstatere, at det, vi har gået og troet på og arbejdet hårdt for igennem mere end 15 år, er der også andre, der tror på og kan se potentialet i.

Annonce

Bonnesen var mellemmand

Det var faderen Henning Krog-Iversens død for to år siden, der satte gang i bestræbelserne på at finde en ny investor til TimeXtender, der udvikler softwareløsninger omkring databehandling og -indsamling.

TimeXtender og Monterro

TimeXtender er en førende softwarevirksomhed inden for datahåndtering og bygger softwareløsninger, der, på tværs af systemer, gør det lettere for organisationer at indsamle og udnytte forretningsdata til at træffe bedre beslutninger.

Virksomheden er stiftet i 2008, beskæftiger ca. 65 ansatte og betjener mere end 3.300 kunder i 95 lande.

De ansatte er spredt på en række lande. Størst er afdelingen i Danmark med 35 ansatte i Aarhus. I USA er 18 beskæftiget, mens resten er fordelt nogenlunde ligeligt i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Skotland, Barbados og Sydafrika.

Den nye hovedaktionær, Monterro med to tredjedele af ejerskabet, er en svensk kapitalfond, der har speciale i at udvikle nordiske software-virksomheder til globale aktører. 

Investeringen i TimeXtender sker gennem en nyoprettet fond, M4, der har en startkapital på 5,25 mia. kr. Monterro varsler yderligere danske opkøb fra fonden.

Den succesrige iværksætter og tech-investor Torben Frigaard Rasmussen blev kontaktet med virksomhedens advokat,  Jørn Bonnesen, der døde sidste år, som mellemmand. Bonnesen mente, Frigaard kunne være manden, der både kunne få sat mere gang i virksomheden og finde en eventuel køber.

Som sagt, så gjort. Torben Frigaard Rasmussen blev formand for bestyrelsen i september 2020, og tirsdag kunne han takke af som formand igen. Efter en fuldført mission.

- Jeg har været med til at sælge flere virksomheder, men denne handel er da en af dem, jeg er mest glad for, fortæller Torben Frigaard Rasmussen.

Torben Frigaard Rasmussen har efterhånden været med til at sælge en række tech- og it-virksomheder. Handelen med TimeXtender er en af dem, der får en fremtrædende plads på hans cv, medgiver han. Foto: Robert Wengler

- Det er ikke altid sin sag at sælge en vækstvirksomhed, som giver underskud, men som vil give overskud "lige om lidt". Sådan er der jo mange, der siger, og det er ikke altid, den udlægning holder.

Annonce

Kendte køberen i forvejen

Men det gjorde den her, og det var bl.a. takket være Torben Frigaards kendskab til kapitalfonden Monterro, der udelukkende investerer i softwarevirksomheder.

Umbraco, en softwarevirksom med base i Odense, er Torben Frigaard også formand for  - og desuden medejer af - og her lykkedes det sidste år at få Monterro ind som medejer. Frigaard så en mulighed for, at Monterro også kunne være en interesseret partner i TimeXtender.

- Da vi begyndte processen med at se os om efter en køber, var der flere ind over, men Monterro viste sig hurtigt at være et godt valg. De forstår, hvad TimeXtender laver, og kan se værdien i det. Så er det også nemmere at få en god pris for noget, også selv om det ikke giver overskud her og nu, forklarer Torben Frigaard.

Da forhandlingerne gik ind i den afgørende fase, tog det egentlig ikke så lang tid, blot et par måneder, og mandag faldt det hele så på plads.

Annonce

Klassisk handel

- Der er tale om en klassisk handel, forklarer Heine Krog Iversen og fortsætter.

- Det vil sige, at der falder nogle penge her og nu, faktisk et ret stort beløb, og så falder resten hen ad vejen i takt med, at vi også opfylder de mål, vi har stillet i udsigt. Det er Anne og jeg overbevist om, vi kommer til.

Målet er at tidoble omsætningen på 45 mio. kr. i løbet af de næste fem år, og det anser både Heine Krog Iversen og Torben Frigaard - samt naturligvis de nye ejere, Monterro - for særdeles realistisk. Og bundlinjen vil begynde at vise sorte tal i stedet for den tidligere så kendte røde farve.

Annonce

Bor i USA

Heine Krog Iversen og hustruen Anne, der er henholdsvis 50 og 51 år, flyttede for tre år siden til byen Bellevue tæt på Seattle i USA's nordvestlige hjørne, hvor Microsoft også har hovedkvarter. Det var især for at komme tæt på netop Microsoft, som alle TimeXtenders løsninger baserer sig på. Deres to sønner på 19 og 22 år passer deres studier i Danmark.

TimeXtender har kontorer i en række lande. De to største ligger i Århus og Bellevue i USA. Foto: TimeXtender

- Foreløbig driver vi TimeXtender fra USA og med det danske kontor i Aarhus. Som global virksomhed er det ikke så afgørende, hvor vi sidder, men Covid-19 har ændret en del omkring rejser og fysiske møder, også for Microsoft, som vi arbejder tæt sammen med, forklarer Heine Krog Iversen.

Han glæder sig over, at hans 80-årige mor nu kan få sine penge - og flere til - tilbage og gøre, hvad hun vil. Det er altid bedst at skille familie og forretning ad, som han siger. Og det havde det også været, selv om faderen stadig havde været her.

- Min far døde for præcis to år siden. Jeg er sikker på, han sidder deroppe et sted og kigger ned på os med et smil. Så når jeg siger, at alle er glade, gælder det også ham.
Annonce
For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce