Annonce
forside

Efter 13 år: Uddannelsessted lukker på grund af sygdom

Stine La Boube har sammen med sin alvorligt syge mand, Henrik Linde Jakobsen, besluttet at lukke Poppelgården. Arkivfoto

Efter 13 år som uddannnelsestilbud for unge med særlige behov tvinger alvorlig sygdom nu Poppelgården til at lukke.

Ærø: Poppelgårdens Praktiske Jordbrugsskole lukker. I et brev sendt til Turist- og Erhvervskontoret forklarer Poppelgårdens to drivende kræfter, Stine La Boube og Henrik Linde Jakobsen, at man "efter at have brugt mange år på at passe på andre og uddanne andre, er det tiden til et nyt fokus".

Poppelgården har siden 2005 tilbudt en treårig uddannelsen inden for landbrug for unge i alderen 17-25 år med særlige behov. En uddannelse målrettet unge, der gerne vil arbejde som blandt andet landbrugsmedhjælper eller dyrepassermedhjælper.

I brevet forklarer Poppelgården, at lukningen sker, efter at den ene af skolens ledere, Henrik Linde Jakobsen, er blevet alvorligt syg, og at man - trods forsøg på at finde en holdbar løsning for en fortsat drift af skolen - ikke har fundet det muligt at drive skolen videre.

Avisen har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Stine La Boube og Henrik Linde Jakobsen, men bestyrelsesmedlem Minna Henriksen bekræfter, at lukningen af Poppelgården er en realitet.

- Det er meget lidt, jeg ved. Jeg fik en hurtig orientering forleden, og så skal vi senere mødes til et egentligt bestyrelsesmøde, men hvornår det bliver, ved vi ikke. Det er jo en sag, der handler om sygdom i familien, så derfor er det hele lidt svært at sige noget præcist om lige nu, lyder det fra Minna Henriksen.

- Så vidt jeg ved, er der elever derude nu, og det er klart, at man jo ikke lukker ned, før man har truffet aftaler med andre skoler om, hvor de elever skal være, siger Minna Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce