Annonce
Nyborg

Efter 10 spilledage: Voldspillet er kommet godt fra start

Forestilling "Singin in the rain" på Volden i Nyborg er kommet godt fra start, mener formand Jesper Bech Madsen. 13.000 billetter er solgt, og flere bliver det med stor sandsynlighed løbende. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Med allerede 13.000 solgte billetter er formand for Nyborg Voldspil Jesper Bech Madsen godt tilfreds med årets forestilling. Knap så god stemning er der dog omkring anmeldelsen i Stiftstidende.

Nyborg: Med et forsalg, der ikke helt kunne hamle op med sidste års forestilling "Grease", er Nyborg Voldspil nu trods alt kommet stærkt igen under de hidtil ti dages spilleperiode. Den berømte musical "Singin' in the rain", der på volden er iscenesat af Vicki Berlin og partneren Nikolaj Tarp, har nu solgt 13.000 billetter, oplyser formand Jesper Bech Madsen.

- Kort sagt så går det godt. Der er god stemning og mange positive tilkendegivelser fra publikum, indefra har det kørt som smurt i olie og salgsmæssigt er det gået ganske fint for os, siger formanden.

Der skal da også sælges 13-14.000 billetter til forestillingen for at regnskabet går i nul. Også gerne flere, hvis der skal være lidt at stå imod med på kontoen.

- Jeg ligger ikke søvnløs om natten, for det render fint rundt, men det vil da være rart at sælge flere, så der senere er plads til nogle investeringer, fortæller Jesper Bech Madsen.

Annonce
Forestilling "Singin in the rain" på Volden i Nyborg er kommet godt fra start, mener formand Jesper Bech Madsen. 13.000 billetter er solgt, og flere bliver det med stor sandsynlighed løbende. Foto: Michael Bager

Ærgerlig anmeldelse

Spørger man formanden er stemningen blandt publikummet helt i top. Folkene bag forestilling har fået mange positive tilkendegivelser. Både efter tæppet er gået, men også på de sociale medier, hvor kommentarer på blandt andet Facebook, strømmer ind.

Dog er formanden for Nyborg Voldspil en smule ærgerlig over den trestjernede anmeldelse, der blev bragt i Fyens Stiftstidende søndag den 22. juli.

- Jeg er helt med på, at når vi træder ud på en scene, skal man også turde tage imod den kritik, man får. Men jeg synes, vi skal huske, at det er et amatørteater, hvor der kun sidder fem professionelle i produktionen. De resterende 200 personer er med, fordi de elsker teatermiljøet. Det synes jeg, man skal kreditere.

Formanden understreger dog, at dette ikke er en klagesang, men mere en opsang til mere refleksion.

- Jeg står lidt med en fornemmelse af, at baren for anmelderen bliver sat lige så højt som ved Det Kongelige Teater.

Kommer du med denne kritik, fordi du frygter, det går udover salgstallet på forestillingen?

- I bund og grund tror jeg ikke det publikumsmæssigt har den store indflydelse. Jeg tror ikke, at folk udelukkende beslutter sig ud fra en anmeldelse, hvorvidt at de skal se en forestilling eller ej. Vores anmeldelser på forestillingen er heldigvis ikke entydige, men jeg har alligevel lyst til at sige det højt for scenefolkenes skyld, forklarer Jesper Bech Madsen.

Forestilling "Singin in the rain" på Volden i Nyborg er kommet godt fra start, mener formand Jesper Bech Madsen. 13.000 billetter er solgt, og flere bliver det med stor sandsynlighed løbende. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Sælger på dagen

Der er endnu 10 spilledage tilbage og kigger man på billetsalget på voldspillets hjemmeside, er der endnu mange dage med halvfyldte publikumspladser. Jesper Bech Madsen er dog sikker på, at der bliver solgt mange billetter løbende i den sidste periode.

- Vi har set, at mange køber billetter på selve dagen. Forleden solgte vi 100-200 billetter på en enkelt dag, hvilket ikke er ualmindeligt, siger formanden.

Hvorvidt pladserne på Volden bliver fyldt op hver aften, afhænger ifølge Jesper Bech Madsen i høj grad også af vejret.

- I lørdags sagde vejrudsigten regnvejr, så der solgte vi stort set ingen billetter på selve dagen. Der kom også skybrud, men både skuespillere og publikum gjorde, hvad de kunne, for at holde humøret oppe.

Alt i alt er formanden dog tilfreds og mener, at det gamle friluftsteater er kommet godt fra start, og at stemningen er helt i top.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce