Annonce
Sydfyn

Efter ødelæggelserne: Historisk bryghus-portal står klar til efteråret

Sådan så det historiske indgangsparti til det gamle bryghus ud efter ødelæggelserne den 7. maj. Foto: Preben Storm Hansen
Forhandlinger med forsikringsselskaber er afsluttet, så ødelagt indgangsparti til det gamle bryghus kan genopføres.

Svendborg: Man skal formentlig frem til omkring 1. november, før det historiske indgangsparti til det gamle Svendborg Bryghus igen ligner sig selv.

Det vurderer Lars Bang-Nielsen fra ejendomsselskabet Bangfeldhus, der ejer en del af området ved det gamle bryghus.

- Buen er bevaringsværdig og for at være sikker på, at vi ikke gør noget forkert, og at alle regler bliver overholdt, så får vi en arkitekt med forstand på det her til at køre processen, siger Lars Bang-Nielsen.

Annonce
En chauffør fra firmaet EKJ Renovation og Containerudlejning på Rødeledsvej kom ved en fejl til at løfte en arm for tidligt, da han den 7. maj skulle hente en container ved det gamle bryghus. Foto: Preben Storm Hansen

På jagt efter mursten

Den 121 år gamle portal blev forvandlet til en bunke murbrokker, da en chauffør den 7. maj skulle hente en container og ved en fejl kom til at hæve en arm på lastbilen for tidligt, så buen blev slået i stykker.

Siden er der holdt møder med flere forsikringsselskaber, og det ligger nu fast, at portalen bliver genopbygget, men at arbejdet altså hverken bliver færdigt i dag eller i morgen.

- Forsikringsdelen er på plads, og for mig kan det kun gå for langsomt, men jeg ved også, at sådan noget kan trække ud. Nogle af de gamle mursten skal genbruges, og mange af dem er gået i stykker, så vi skal på jagt efter nogle nye, som skal være magen til, forklarer Lars Bang-Nielsen.

- Jeg er utålmodig ligesom alle andre, og står den færdig den 1. november, så er jeg tilfreds, siger ejeren.

Forsikringssagen er blevet kompliceret af, at der er to ejere af det historiske indgangsparti, og at skellet går direkte i midten. Lars Bang-Nielsen og hans Odensebaserede selskab ejer den ene del, mens Ejendomsgruppen, der har base i Hvidovre, ejer den anden halvdel.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce