Annonce
Nyborg

Efterårsløjer aflyst: Dørhåndtaget er væk

Nyborgs fredede vandtårn på volden er spændende for børn og voksne. Man kan gå på en vindeltrappe hele vejen op og undervejs se, hvordan sådan et gammelt vandtårn er indrettet. Men dørhåndtaget er væk, så aktiviteten er aflyst i efterårsferien. Foto: Mogens Rasmussen.
Der bliver ikke noget med at klatre til tops i Nyborgs fredede vandtårn på volden i efterårsferien. Dørhåndtaget er blevet stjålet.

Nyborg: Der sker en masse spændende ting i Nyborg for børnene i efterårsferien, der starter mandag.

Men der bliver alligevel ikke noget med at komme op i Nyborgs fredede vandtårn. Tårnet, som for det meste er låst af, skulle ellers have været åbnet i efterårsferien, men ukendte gerningsmænd har hugget dørhåndtaget, og så kan det åbenbart ikke lade sig gøre at åbne døren.

Det skriver Visit Nyborg - byens turistorganisation - på sin facebookside og sin hjemmeside:

"Det var planen at holde vandtårnet åbent ifm. efterårsferien. Da Slotsspøgelset på Nyborg Slot desværre er stukket af med dørhåndtaget, er det pt. ikke til at sige hvornår vi er i stand til at åbne vandtårnet. Hold derfor venligst øje med vores facebookside eller ring til os. Så snart vi har skaffet dørhåndtaget tilbage igen fra slotsspøgelset, så åbner vi naturligvis vandtårnet igen... "

På facebook undrer folk sig over begrundelsen for at holde tårnet lukket i efterårsferien:

- Ahhhh, den er sgu spinkel, mener Thomas Angelo Guldving.

- Hvad skal det nu sige ???kan man da ikke få lavet et nyt? spørger Lise Nielsen, og hun får dette svar:

- Hej Lise, vi arbejder på højtryk for at løse problemet, men kan desværre ikke nå at åbne som planlagt i efterårsferien. Bh Julie, VisitNyborg.

Blandt de muligheder, børnene har i efterårsferien, er at besøge Borgmestergården, hvor der holdes kartoffelferie, og i KinoVino kan man snitte græskar mandag.

Annonce
Sådan ser døren til vandtårnet ud, efter nogen har fjernet håndtaget. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Assens For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce