Annonce
Nyborg

Efterårsløjer aflyst: Dørhåndtaget er væk

Nyborgs fredede vandtårn på volden er spændende for børn og voksne. Man kan gå på en vindeltrappe hele vejen op og undervejs se, hvordan sådan et gammelt vandtårn er indrettet. Men dørhåndtaget er væk, så aktiviteten er aflyst i efterårsferien. Foto: Mogens Rasmussen.
Der bliver ikke noget med at klatre til tops i Nyborgs fredede vandtårn på volden i efterårsferien. Dørhåndtaget er blevet stjålet.

Nyborg: Der sker en masse spændende ting i Nyborg for børnene i efterårsferien, der starter mandag.

Men der bliver alligevel ikke noget med at komme op i Nyborgs fredede vandtårn. Tårnet, som for det meste er låst af, skulle ellers have været åbnet i efterårsferien, men ukendte gerningsmænd har hugget dørhåndtaget, og så kan det åbenbart ikke lade sig gøre at åbne døren.

Det skriver Visit Nyborg - byens turistorganisation - på sin facebookside og sin hjemmeside:

"Det var planen at holde vandtårnet åbent ifm. efterårsferien. Da Slotsspøgelset på Nyborg Slot desværre er stukket af med dørhåndtaget, er det pt. ikke til at sige hvornår vi er i stand til at åbne vandtårnet. Hold derfor venligst øje med vores facebookside eller ring til os. Så snart vi har skaffet dørhåndtaget tilbage igen fra slotsspøgelset, så åbner vi naturligvis vandtårnet igen... "

På facebook undrer folk sig over begrundelsen for at holde tårnet lukket i efterårsferien:

- Ahhhh, den er sgu spinkel, mener Thomas Angelo Guldving.

- Hvad skal det nu sige ???kan man da ikke få lavet et nyt? spørger Lise Nielsen, og hun får dette svar:

- Hej Lise, vi arbejder på højtryk for at løse problemet, men kan desværre ikke nå at åbne som planlagt i efterårsferien. Bh Julie, VisitNyborg.

Blandt de muligheder, børnene har i efterårsferien, er at besøge Borgmestergården, hvor der holdes kartoffelferie, og i KinoVino kan man snitte græskar mandag.

Annonce
Sådan ser døren til vandtårnet ud, efter nogen har fjernet håndtaget. Foto: Mogens Rasmussen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce