Annonce
Odense

Efterårsløbet: Løb en tur i skovens smukkeste farver

Skoven har de smukkeste farver, som deltagerne i Efterårsløbet søndag den 3. november kan nyde undervejs på ruten. Privatfoto
For tredje gang arrangerer H.C. Andersen Marathon Efterårsløbet gennem blandt andet Kohaveskoven i Odense. Der er børneløb, samt distancer på 5, 10 og 15 kilometer.

Selv om efteråret mest byder på kulde, blæst og regn er der stadig god grund til at holde løbeformen vedlige, og det kan man passende gøre ved at stille op i Efterårsløbet, som foregår med skovens smukkeste farver som kulisse.

Det er H.C. Andersen Marathon, som for tredje gang arrangerer Efterårsløbet med udgangspunkt fra Alléskolen på Niels Bohrs Allé. Det sker søndag den 3. november, hvor der fra klokken 9 er udlevering af startnumre, og klokken 10.30 sendes børnene af sted på en rute på 2,5 kilometer.

En halv time senere, dvs. klokken 11, sendes de voksne løbere af sted på én af de tre distancer, nemlig 5, 10 eller 15 kilometer, som foregår i området med masser af gode asfalterede stier i efterårsfarvede omgivelser.

Efter mål er der varm suppe til deltagerne, og dertil æbler, vand og Jolly Time. Er man tilmeldt inden torsdag den 31. oktober følger der også en t-shirt med til startnummeret, hvis man trænger til at få suppleret garderoben derhjemme.

På Alléskolen er der overvåget opbevaring af bagage og værdigenstande, og her er også både toiletter, bad og omklædning, hvis man trænger til en varm og tør t-shirt efter at have løbet. Inden løbet er der opvarmning for alle deltagerne.

Kommer man til løbsdagen i bil opfordrer HCA Marathon til, at man parkerer på parkeringspladserne ved Mølholm Forsikring eller de omkringliggende veje. Der er nemlig kun et begrænset antal parkeringspladser ved Alléskolen.

Annonce
Der er ruter på 5, 10 og 15 kilometer i den tredje udgave af Efterårsløbet. Kort: HCA Marathon
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce