Annonce
Odense

Efterårsløbet: Løb en tur i skovens smukkeste farver

Skoven har de smukkeste farver, som deltagerne i Efterårsløbet søndag den 3. november kan nyde undervejs på ruten. Privatfoto
For tredje gang arrangerer H.C. Andersen Marathon Efterårsløbet gennem blandt andet Kohaveskoven i Odense. Der er børneløb, samt distancer på 5, 10 og 15 kilometer.

Selv om efteråret mest byder på kulde, blæst og regn er der stadig god grund til at holde løbeformen vedlige, og det kan man passende gøre ved at stille op i Efterårsløbet, som foregår med skovens smukkeste farver som kulisse.

Det er H.C. Andersen Marathon, som for tredje gang arrangerer Efterårsløbet med udgangspunkt fra Alléskolen på Niels Bohrs Allé. Det sker søndag den 3. november, hvor der fra klokken 9 er udlevering af startnumre, og klokken 10.30 sendes børnene af sted på en rute på 2,5 kilometer.

En halv time senere, dvs. klokken 11, sendes de voksne løbere af sted på én af de tre distancer, nemlig 5, 10 eller 15 kilometer, som foregår i området med masser af gode asfalterede stier i efterårsfarvede omgivelser.

Efter mål er der varm suppe til deltagerne, og dertil æbler, vand og Jolly Time. Er man tilmeldt inden torsdag den 31. oktober følger der også en t-shirt med til startnummeret, hvis man trænger til at få suppleret garderoben derhjemme.

På Alléskolen er der overvåget opbevaring af bagage og værdigenstande, og her er også både toiletter, bad og omklædning, hvis man trænger til en varm og tør t-shirt efter at have løbet. Inden løbet er der opvarmning for alle deltagerne.

Kommer man til løbsdagen i bil opfordrer HCA Marathon til, at man parkerer på parkeringspladserne ved Mølholm Forsikring eller de omkringliggende veje. Der er nemlig kun et begrænset antal parkeringspladser ved Alléskolen.

Der er ruter på 5, 10 og 15 kilometer i den tredje udgave af Efterårsløbet. Kort: HCA Marathon
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Statsministeren vil præsentere de første skridt til en genåbning

Assens For abonnenter

Seje Marlene fortæller sine elever "ulækre" ting uden omsvøb - og høster respekt

Annonce