Annonce
Odense

Efterårsløbet i smukke farver

Der er altid god grund til at være begejstret over at løbe som disse deltagere i sidste års udgave af Efterårsløbet. Det finder igen sted søndag den 4. november.

Søndag den 4. november arrangeres Efterårsløbet i Odense, hvor man kan vælge at løbe 5, 10 eller 15 kilometer.

Mens bladene falder af træerne og efteråret bliver mørkere er der stadig god grund til at løbe, og derfor arrangerer H.C. Andersen Marathon Efterårsløbet søndag den 4. november.

- Løb er noget af det sundeste, du kan gøre for dit hjerte og dit helbred i almindelighed, så kom og deltag i en dejlig løbetur i efterårets smukke farve, som i år lod vente på sig, og få en afstressende søndag i november, lyder det fra løbsdirektør Torben Simonsen.

Efterårsløbet afvikles fra Allé Skolen (det, der tidligere hed Bækholmskolen) på Niels Bohrs Allé, og tilbyder nu tre distancer på 5 kilometer og 10 kilometer, og som en nyhed i år også en distance på 15 kilometer. Alle tre distancer starter klokken 11.00. Desuden er der et børneløb på 2,5 kilometer med start klokken 10.30.

- Vi håber, der i år kommer rigtig mange og løber eller går med. Motion er nemlig et af de vigtigste elementer i kampen mod hjerte-kar-sygdomme, og gang og løb er en nem måde at komme i gang på, og walkere er meget velkomne på 5 km-distancen. Det dejlige ved gang og løb er jo, at du kan dyrke det alle steder og hvornår du vil, siger Torben Simonsen.

Efterårsløbet løbes på spændende ruter med udgangspunkt fra Allé Skolen blandt andet gennem den efterårsklædte Kohaveskov og på det meget fine stisystem i området.

Tilmelding kan ske online på www.hcamarathon.dk, hvor man også kan læse mere om arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Danmark

Live - Flere medier: Nu vil statsministeren præsentere de første skridt til en genåbning

Annonce