Annonce
Indland

Efterårsferien skydes i gang med blæsevejr og ender med regn

Efteråret i al sin forudsigelighed kommer til at præge vejret i den kommende uge ifølge DMI.

Danskerne kan forvente en blæsende start på efterårsferien, der både byder på solskin og rigeligt med regn.

Det fortæller vagthavende meteorolog Mette Wagner fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tidligt mandag morgen.

Mandag lægger ud med et sus, og særligt Nordjylland og nordvestkysten kan opleve stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

- Blæsevejret præger også resten af landet mandag, så forvent en frisk vind. Det er dog kun nordjyderne, der kan opleve de kraftige vindstød, siger Mette Wagner.

Vinden aftager relativt hurtigt i løbet af formiddagen, og det giver plads til en generelt pæn dag med tørt vejr og lidt eller nogen sol de fleste steder.

Der kan dog forekomme lokale byger, men det bør være kortvarigt, understreger meteorologen.

Temperaturerne holder sig mellem 13 og 15 grader.

Der holder de sig dog ikke længe, for tirsdag kan det meste af landet opleve mellem 15 og 20 grader, da der kommer en varmefront ind fra syd og sydvest.

Varmest bliver det i Syd- og Sønderjylland.

- Varmefronten trækker dog også en del skyer ind, og det kan godt resultere i et fugtigt vejr med regn flere steder, forklarer Mette Wagner.

Solskin kan dog forekomme i nogle landsdele.

Onsdag bliver straks sværere at spå om, lyder det.

- Vores prognoser for midt på ugen er på nuværende tidspunkt usikre. Mest i forhold til timingen og mængden af nedbør. Men det kommer til at regne, så meget er sikkert, siger Mette Wagner.

Bygevejret fortsætter torsdag og fredag, og der kan komme torden flere steder.

Og med temperaturer omkring 15 grader kan det igen opleves som fugtigt.

- Hvis du spørger mig, hvornår det er bedst at planlægge gåturen i skoven, så vil jeg sige, at man hellere skal komme afsted førend senere, siger Mette Wagner.

Selv om efterårsferien altså byder på højere temperaturer, end årstiden ellers plejer at byde på, så sætter ugens vejr en stor streg under "efterår".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce