Annonce
Sport

Effektive United nedlægger City i Manchester-derby

Phil Noble/Reuters
Manchester United tog sin anden store sejr på fire dage, da Manchester City blev slået 2-1 i Premier League.

Manchester United var skarpest, når det gjaldt, da holdet lørdag mødte lokalrivalerne fra Manchester City på Etihad Stadium.

Med to mål scoret inden for den første halve time nedlagde United de forsvarende mestre ved at vinde 2-1.

Dermed tog Ole Gunnar Solskjær og United den anden store sejr i denne uge efter at have besejret Tottenham onsdag.

Sejren sender United op på femtepladsen i Premier League med 24 point. City har 32 på tredjepladsen med hele 14 point op til Liverpool, der efterhånden må betragtes som massive favoritter til guldet.

Første halvleg startede som lyn og torden. Tempoet var højt, og angrebsiveren stor. Det lykkedes begge hold at spille sig til fine muligheder foran mål, men United virkede til at have et lille overtag.

Især på omstillinger var gæsterne farlige, og det var da også efter sådan en, at Marcus Rashford fik tilkendt et straffespark efter at være blevet nedlagt af Bernardo Silva.

Den unge angriber tog sig selv af forsøget fra 11 meter-pletten, der blev sendt i kassen.

Cirka fem minutter senere stod der 2-0. Denne gang efter flot et-to-spil mellem Daniel James og Anthony Martial, der endte med, at franskmanden med en iskold afslutning sendte bolden ind via stolpen uden for Edersons rækkevidde.

City fik en smule mere kontrol over Uniteds stormløb, og efter pausen tog Guardiolas tropper teten.

Uniteds ofrede efterhånden ikke meget på offensiven, og City sad tungt på bolden. Men gæsternes defensiv var solid, og det var svært for hjemmeholdet for alvor at komme til store chancer.

Først i 85. minut fik City endelig sendt bolden i kassen, da Nicolás Otamendi headede et hjørnespark i mål til 1-2.

Det gav liv både på lægterne og blandt City-spillerne, der pludselig lugtede blod. Kort efter måtte David De Gea diske op med en fin redning for at afværge udligningen.

Kampens sidste minutter bestod af et tungt City-pres, men United holdt stand og tog de tre point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce