Annonce
Faaborg-Midtfyn

Effektiv varmepumpe: Prisen på opvarmning stiger voldsomt mange steder - men ikke i denne by

Varmepumpens såkaldte køletårn med de mange blæsere trækker luften ned gennem systemet. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Priserne på naturgas og el er steget voldsomt, og mange husstande kommer i 2022 til at betale væsentligt mere for varme end sidste år. Men de 2200 husstande, der får varme fra FFV Varme, slipper i første omgang.

Faaborg: Mens mange danske husstande i øjeblikket oplever voldsomme prisstigninger på deres udgift til varme og el, så klarer de 2200 husstande, der får fjernvarme fra FFV Varme, frisag i denne opgang.

- Prisen for fjernvarme bliver den samme i 2022 som i 2021. Vi har ikke hævet priserne. Men fortsætter priserne på el og naturgas at være på det niveau, de er nu, så slipper vi nok ikke for at hæve prisen i 2023, siger Christian Møller, der er direktør for FFV.

FFV satte ved årsskiftet 2020/2021 prisen på fjernvarme ned fra cirka 16.000 kroner årligt for et standardhus til de cirka 12.000 kroner om året, varmeprisen er i øjeblikket.

Annonce

Fortsætter priserne på el og naturgas at være på det niveau, de er nu, så slipper vi nok ikke for at hæve prisen i 2023,

Christian Møller, direktør for FFV.

Men de mange husstande, der ligger uden for FFV's dækningsområde og f.eks. fyrer med naturgas, undgår ikke at skulle betale væsentligt mere for opvarmning denne vinter.

Prisen på naturgas er nemlig femdoblet i det seneste år, mens prisen på el er steget med 305 procent.

Ny kunder

En væsentlig årsag til, at varmeprisen i Faaborg indtil videre kan holdes i ro, er, at varmen produceres af den nye varmepumpe på L. Frandsensvej, der blev taget i brug for et år siden.

Varmepumpen leverer 92 procent af den varme, der skal til for at opvarme de mange boliger i Faaborg, mens de sidste otte procent bliver produceret med naturgas. Primært fra den nye gaskedel på L. Frandsensvej.

- Men vi bruger også kraftvarmeværket (på Sundstien, red.) ind imellem, men det er, når der mangler el i elnettet. Så bliver vi bedt om at producere el. Det sker til meget høje priser, og samtidig laver vi fjernvarme, og det er en god forretning for os. Det kan vi tjene penge på i øjeblikket, fortæller Christian Møller.

Men ellers er det gamle kraftvarmeværk i gang med at blive udfaset.

- Det er jo nogle ældre gasmotorer, vi har stående dernede, og skulle der ske en større skade på en af gasmotorerne, så vil vi nok ikke investere i noget nyt, siger han.

FFV står foran en investering i en akkumuleringstank, der skal kunne oplagre varme - den vil kunne reducere omkostningerne for brugerne yderligere på lidt længere sigt, fortæller Christian Møller.

Med den nye varmepumpe har FFV fået en overkapacitet, og nu lægges der nye varmeledninger ud til boligområder i Faaborg Nordvest, Sundbrinken og Strandgårdsparken.

Det giver forsyningsvirksomheden mulighed for at kunne indlemme 800 nye kunder, og for at projektet bliver økonomisk bæredygtigt, skal mindst 300 husejere sige ja tak.

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce