Annonce
Sydfyn

Edderkopper, møl og spirede birkes: Svendborgbager får tredje sure smiley i streg

Gerners Konditori, der indehaves af Gerner og Margit Pedersen, har modtaget en sur smiley. Foto: Katrine Becher Damkjær
Levnedsmiddelkontrollen har tildelt Gerners Konditori i Svendborg endnu en sur smiley. Det er den tredje i træk, og oven i det har bageriet fået en bøde på 10.000 kroner. - Vi føler os hetzet, lyder svaret fra indehaverne.

Svendborg: Gerners Konditori på Nyborgvej i Svendborg har fået en sur smiley, efter levnedsmiddelkontrollen var på besøg 16. august.

I kontrolrapporten fremgår det, at der blandt andet blev fundet levende og døde møl og edderkopper i loftet, på hylder og i og omkring flere melsække.

Kontrolløren fandt desuden tre spande med remonce i bageriet, der blev opbevaret uden låg, en bakke med spirrede birkes og en klud med skimmellignende bevoksning. Og det udløste altså den sure smiley, som er den tredje i træk for konditoriet, der også modtog anmærkninger efter besøg den 23. april og 20. juni.

Levnedsmiddelkontrollen bemærker da også, at flere af forholdene fra de forrige kontrolbesøg ikke er blevet bragt i orden, hvorfor virksomheden er blevet politianmeldt og har fået en bøde på 10.000 kroner.

Hos Gerners Konditori medgiver indehaverne, at der blev fundet både møl og edderkopper, men ifølge dem var det på lagret og ikke inde i selve bageriet.

- Jo, der var spindelvæv henne i hjørnet, og det kan jo ikke undgås. Vi fejer spindelvæv ned hver dag. Og ja, der var en død møl oven på en sæk, forklarer Margit Pedersen, som gennem 40 år har haft stedet sammen med sin mand, Gerner Pedersen.

Annonce

Jo, der var spindelvæv henne i hjørnet, og det kan jo ikke undgås. Vi fejer spindelvæv ned hver dag. Og ja, der var en død møl oven på en sæk.

Margit Pedersen

Hetzet

Margit Pedersen mener ikke, at den sure smiley er et udtryk for, at der generelt er beskidt i Gerners Konditori.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne, siden første gang de var her, og har bare gjort rent og gjort rent og gjort rent. Så det har kun været ude på lagret, at den var gal og ikke inde i butikken, hvor vi laver sandwich og så videre.

Men bør lagret ikke også være rent?

- Det gør det da, og vi fejer da også gulv og tømmer pallerne hele tiden, lyder det fra Margit Pedersen.

Selvom hun medgiver, at enkelte ting ikke har været i orden, så føler Margit Pedersen sig dårligt behandlet af levnedsmiddelkontrollen.

- Vi taber jo hver gang, de kommer, og vi har myndighederne i nakken. Det er også derfor, vi har sat BKD (Bager- og Konditormestre i Danmark, brancheorganisationen for de danske bager- og konditormestre, red.) på sagen, siger Margit Pedersen.

- Vi føler os lidt dårligt behandlet og lidt hetzet. Det er som om, de skal finde noget. Vi er sure og trætte af det, siger hun.

Til salg

For en lille måned siden det kom frem, at indehaverne af Gerners Konditori havde sat deres butik til salg og er derfor efter at have haft den i snart 40 år på vej videre.

- Gerner er 67 år, og jeg er 65 og et halvt. Det er derfor, vi har sat det til salg. Vi kan ikke mere. Vi er blevet trætte, forklarer Margit Pedersen, der dog afviser, at det skulle være ensbetydende med, at de er holdt op med at gøre rent i butikken.

- Nej, slet ikke.

I har fået en bøde på 10.000 kroner. Betaler I den?

- Det ved jeg ikke endnu. Det vil jeg overveje, svarer Margit Pedersen.

Vil I bringe forholdene i orden?

- Det har vi gjort. Han kan komme og kigge igen, men det gør han jo ikke. Vores personale siger også, at vi gør, hvad vi kan og gør rent hele tiden, ligesom vi har en rengøringsselskab til at gøre bageriet rent. Det er jo ikke fordi, vi ikke gør noget, for det gør vi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce