Annonce
Udland

Ed Sheeran står bag mest indbringende turné nogensinde

John Macdougall/Ritzau Scanpix
Sangeren Ed Sheeran har slået tidligere indtjeningsrekord og står bag bedst indbringende turné nogensinde.

Popsanger Ed Sheeran har ikke blot sunget sig ind i manges hjerter, han har ligefrem sunget sig ind i historiebøgerne.

Den britiske sanger og sangskriver er i øjeblikket på turnéen Divide Tour, og med fredagens koncert i Hannover, Tyskland, krydser han grænsen til at stå bag den mest indbringende turné i verdenshistorien.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

I en udtalelse kalder Sheeran selv rekorden for fantastisk.

Sheeran, som står bag hits som "Photograph", "Castle on the Hill" og "Shape of You", har også lagt vejen forbi Danmark på sin turné rundt i verden. I slutningen af juli holdt han to udsolgte koncerter i Tusindårsskoven i Odense.

Pollstar, der er et fagblad for musikbranchen, forventer, at verdensturnéen har indtjent 736,7 millioner dollar - svarende til knap fem milliarder danske kroner, når fredagens koncert medregnes.

Det overgår den tidligere rekord, som det irske rockband U2 satte i 2011, hvor de tjente 735,4 millioner dollar.

Det er langtfra nyt, at Sheeran hiver mange penge hjem. I sidste måned udgav pengemagasinet Forbes en liste over de bedst betalte europæiske kendisser, og den blev toppet af netop Ed Sheeran.

Med en årlig indtjening på 729 millioner kroner slog han således både fodboldspilleren Cristiano Ronaldo og tennisspilleren Roger Federer af banen.

Opgørelsen går fra 1. juni 2018 til 1. juni 2019, og der er tale om alle indtjeninger før skat.

Ed Sheeran udgav albummet "No.6 Collaborations Project" i juli. På det er blandt andet sommerhittet "I Don't Care", der er lavet i samarbejde med den canadiske sanger Justin Bieber.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Lysende græskar på skovstien

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce