Annonce
Sport

Ebbe Sand vil se Brøndby levere et flot sæsoncomeback

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ebbe Sand vil kalde det et flot comeback, hvis Brøndby slutter af med to sejre og kvalifikation til Europa.

Denne sæson er ikke godkendt, uanset hvad Brøndby præsterer i slutningen på sæsonen.

Det mener Brøndby-sportsdirektør Ebbe Sand, der dog vil kalde det et flot comeback, hvis holdet slutter af med to sejre og dermed kvalifikation til Europa.

- Nej, jeg vil ikke kalde det en sæson, der er godkendt, når målsætningen er at ende i top-3, og vi så bliver firer. Det er det ikke.

- Men det er jo ikke langt fra trods alt. Men nu skal vi også lige vinde over OB og så playoffkampen. Men så vil jeg sige, at det har været et flot comeback, i forhold til hvordan det så ud på et tidspunkt, siger han.

En fjerdeplads kræver, at Brøndby vinder lørdagens udekamp mod OB, som vil betyde en efterfølgende playoffkamp hjemme mod enten AGF eller Randers om en plads i Europa League-kvalifikationen.

- Vi når ikke vores målsætning, så derfor er det heller ikke en sæson, som vi vil se tilbage på og sige, at alt lykkedes. Men vi kan rette op på en hel del ved at vinde de næste par kampe, lyder det fra Ebbe Sand.

Han ser tilbage på en svingende sæson med en tabt pokalfinale og en masse kampe, hvor Brøndby har været presset til at vinde.

- Nu står vi lige pludselig og har en mulighed for at kvalificere os til europæisk fodbold via den her playoffkamp.

- Det viser bare, at moralen er på plads, og folk bliver ved med at arbejde hårdt og målrettet, så længe der er en teoretisk mulighed, siger Ebbe Sand.

Brøndbys udekamp mod OB fløjtes i gang lørdag klokken 17, og ambitionen er klar.

- Vi kan selv kan afgøre det. Det er selvfølgelig en svær udekamp mod OB. Men omvendt skal vi ikke kigge på andre end os selv.

- Vinder vi den kamp, jamen så er vi i playoff, hvor det så ovenikøbet er en kamp, hvor vi er på hjemmebane. Det vil være en rigtig god chance, og vi er selvfølgelig topmotiverede, siger Ebbe Sand.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce