Annonce
Bagsiden

Easy On tilstår doping

Her er det uforglemmelige øjeblik fra gårsdagens pressemøde, hvor teamchef Henning Primdahl erkender det massive misbrug.

Bjergrytteren Bobby Olsen brød sammen under pressemøde

Annonce

Det danske cykelhold Team Easy On sluttede sig i går til koret af cykelryttere, der på det seneste er gået til bekendelse og har indrømmet massiv brug af doping.

På et hastigt sammenkaldt pressemøde, der blev transmitteret via netportalen YouTube fortalte holdejer Henning Primdahl, at dopingen stod på fra 1984 og til onsdag aften, hvor den hollandske sprinter Pim de Kejsergracht sniffede scooterbenzin da han var på tanken efter smøger.

- Efter Bjarnes tilståelse har vi i den grad følt lokummet brænde under os, og vi er alvorligt bange for at vi som de sidste skal stå med skægget dybt begravet i postkassen, hvis ikke vi fortæller sandheden, indledte Henning Primdahl på et pressemødet.

Team Easy On fotograferet i 2004, mens alt endnu var idyl.
Annonce

De forbudte stoffer

Derefter gav han mikrofonen videre til Pim De Kejsergracht, der remsede de forbudte stoffer op:

Epo, Amfetamin, speed, steroider, hash, heroin, kokain, skunk, pot, crack, opium, kontaktlim, propangas, fantasy og morfin.

Dernæst gik mikrofonen videre til bjergrytteren Bobby Olsen, der grædende brød sammen, da han ville sige undskyld til mormor og morfar og farmor og farfar.

Og så var der tid til spørgsmål.

Hvor skaffede i stofferne fra?

- Det er let at få. Hvis du vil, kan jeg give dig et nummer på en kontakt i Rotterdam. Bare ring og sig: Hallo, det er Sneaky Fox, sagde Pim.

Hvad skal man gøre ved dopingproblemet?

- Du kan ikke gøre noget. Det eneste, der er at gøre er, at legalisere det. Uanset hvad Bjarne siger, så vil det altid være der. Så dump priserne, så alle kan være med. Lad være med at skrue det op til noget ,som vi andre ikke kan få fingrene i. Og så kør for helvede. Folk vil se cykelløb, ikke, sagde Primdahl.

Hvor mange omkring holdet har vidst det her?

- Der er ingen der har vidst noget. Vi har holdt det for os selv, sagde Primdahl.

Hvad med jeres helbred?

- Efter touren i 2004 eksploderede mit hjerte. Så jeg måtte til Congo, hvor min kontakt Pepsi Frank skaffede et hjerte, der virker helt fint, tik-tak, sagde Pim.

Annonce

Doping er nødvendig

Primdahl har fået sukkersyge og gonorré, men afviste at det skulle have noget med doping at gøre, mens Bobby Olsen i dag er plaget af åreknuder efter sit årelange misbrug.

Kan man bruge sin viljestyrke som doping?

- Nej det kan du satme ikke. Du er nød til at bruge doping for at komme over bjergerne, fastslog Primdahl og sagde tak for nu.

Trods bekendelsen fortsætter Team Easy On, der blev landskendt i programmet Drengene fra Angorra på DR2, kampen for at komme til Tour de France 2007.

Efter pressemødet tog holdet direkte til en træningslejr i Makedonien.

Se hele pressemødet:

Gå ind på hjemmesiden www.youtube.com. I søgefeltet øverst til højre skriver du: Easy on pressemøde. Herefter kan du se de to videoklip frem, der hedder Del 1 og Del 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce