Annonce
Underholdning

Early bird, hyggeracisme og "Tudefælden": Her er status på de fynske revyers billetsalg

I et år har de fynske revyer nu haft billetter til salg. De har forberedt sig og promoveret forestillingerne, som for eksempel her til Café Stiften med Kerteminderevyen. Så lad os gøre status over revyernes billetsalg. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Odense Sommerrevy blev giganten blandt de fynske sommerrevyer. Også Kerteminderevyen klarede sig pænt, selv om salget gik tilbage i forhold til sidste år. Rottefælden i Svendborg har til gengæld haft en hård start.

Revy: Fynboerne elsker et godt grin i sommervarmen. Det står klart, efter to af de tre store fynske sommerrevyer har afviklet deres sidste forestilling.

Odense Sommerrevy sluttede i midten af juni, mens Kerteminderevyen har afviklet de sidste forestillinger i weekenden. Rottefælden i Svendborg har stadig over en måned tilbage til at sprede grin.

Her er, hvad de tre revyers direktører kan afsløre om billetsalget.

Annonce

1) Odense Sommerrevy strøg afsted

Odense Sommerrevy takker af efter endnu en sæson med rekordsalg i billetter. Her med revydirektør Lars Arvad i midten af den bukkende række. Arkivfoto: Kristian Isaksen

Der blev solgt i alt 26.036 billetter til sommerrevyteltet på Engen, og dermed fortsætter Odense Sommerrevy den positive udvikling.

- Det er jo gået helt vildt godt. Fra den svære 2017-sæson, hvor vi gik og var bange for konkurs, til nu, hvor det bare går skønt, fortæller revydirektør Lars Arvad.

2017 var revyens anden sæson, og her solgte man 10.974 billetter. Året efter fordoblede man næsten billetsalget til 21.132. Revydirektøren mener, at det skyldes, at folk generelt lige skal se ting an, inden de køber billet.

- Men i 2018 må publikum have godkendt de hyggelige rammer og ment, at vi havde lagt et godt fundament. Ligesom skuespillerholdet det år sikkert også trak en del interesserede til, forklarer han.

Allerede nu kører forsalget til Odense Sommerrevy 2020, hvor Lars Arvad ligeledes kan se en positiv udvikling. 3000 billetter er der solgt i begyndelsen af juli, hvilket sommerrevyen først nåede sidste år i slut-august.

- Vi har altid et godt forsalg, fordi vi kører med billige early bird-billetter. Ellers plejer billetsalget at gå frem omkring jul.

2) Tilbagegang i Kerteminde

Kerteminerevyen har fortsat gode billettal, selv om de havde et helt nyt skuespillerhold på scenen her i 2019. Foto: Emil Andresen/Kerteminderevyen

Kerteminderevyen ramte et successalg på 6300 solgte billetter, selv om det er 800 færre end sidste års udgave.

- Men 2018 var også et eksplosivt år. Vi var ude i en enorm shitstorm på grund af vores plakat, hvor vi blev blev anklaget for hyggeracisme, lyder det fra Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby.

- Jeg mener stadig, at tonen fra dem, der følte sig krænkede, var skinger og usaglig. Men siden vi kom så bredt ud i medierne, sørgede det for et salg, som ville være svært at slå i år, mener han.

Alligevel har revyen fortsat udviklingen med et generelt voksende salg, sammenlignet med 5100 billetter i 2016 og 5900 billetter i 2017. Der har dog været en lille tilbagegang i forsalget.

- Vi skiftede jo et succesfuldt revyhold gennem tre år ud med helt nye skuespillere, hvilket måske kan forklare, hvorfor folk ikke har købt så meget på forhånd. Man skal lige se de nye an, forklarer Mads Nørby.

Ellers joker han med, at denne revysæson i Kerteminde "nærmest var kedelig", fordi alt er foregået, som det skulle. Ingen problemer eller paniksituationer, ingen mistede skuespillerstemmer. Han beskriver selv året som sit bedste år som revydirektør nogensinde, og at revyholdet bare har nydt at arbejde med hinanden og bo sammen på Lundsgaard Gods.

3) Rottefældens hårde start

Der er stadig rigeligt med chancer for at opleve Rottefælden-revyholdet. For nu mangler revyen stadig at sælge 3000 billetter for at nå det sædvanlige billetsalg på 16.000. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Rottefælden i Svendborg spiller frem til 24. august, og på nuværende tidspunkt ligger revyen på omtrent 13.000 solgte billetter. Trods en meget hård start.

- Billetsalget gik helt i stå, da (skuespiller, red.) Mikkel Schrøder blev skadet. Premieren blev udskudt, men også den nye premiere var truet af tekniske problemer med skærm og lys, siger Pia Ullehus, direktør hos Rottefælderevyen.

- Jeg har aldrig oplevet, at vi har haft så mange problemer. På et tidspunkt sagde jeg, at vi var gået fra Rottefælden til "Tudefælden". Så mange følelser har vi på spil.

Heldigvis kom der gang i salget igen, da forestillingerne begyndte at rulle. De seneste par år har salget for revyen ligget på omkring 16.000 billetter.

- Vi har nok også været lidt ramt af, at folk fra Odense søger mod Odense Sommerrevy, og mon ikke de kommer tilbage. Vi er i hvert fald positive og tror på, vi kan komme op omkring tidligere års billetsalg, siger hun.

- Der er stadig en masse ledige billetter, så folk skal endelig gribe chancen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce