Annonce
Indland

E20 vs. E45: Ole Birk kryber uden om spørgsmål om motorvej

Transportminister Ole Birk Olesen er tavs om, hvorfor regeringen vil iværksætte en forundersøgelse til udbygning af E45, når udbygningen af Fynske Motorvej endnu ikke er finansieret. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
  • Transportminister Ole Birk Olesen (LA) ønsker ikke at svare på, hvorfor regeringen vil undersøge, om det er muligt at bygge et tredje spor på E45 i Østjylland, når E20-projektet og udbygningen af Fynske Motorvej endnu ikke er afsluttet.
  • Han fastslår dog, at den jyske motorvejsundersøgelse ikke vil få konsekvenser for E20-projektet på Fyn.

Regeringen oplyste onsdag, at den vil have undersøgt muligheden for at udvide to strækninger på motorvej E45 i Østjylland gennem en såkaldt VVM-undersøgelse, der beløber sig på i omegnen af 48 millioner kroner.

I lyset af regeringens forslag har Fyens Stiftstidende forsøgt at få kontakt til transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) for at spørge ham, hvorfor regeringen vil iværksætte en undersøgelse med henblik på udbygning af den jyske motorvej, når der endnu ikke er fundet penge til udbygning af Fynske Motorvej med tre spor fra Nr. Aaby til Odense V?

Det er imidlertid ikke lykkedes at få telefonisk kontakt til transportministeren, men i en mail svarer Ole Birk Olesen, at han ingen kommentarer har til spørgsmålet.

Der blev allerede i 2010, efter en VVM-undersøgelse af Fynske Motorvej, vedtaget en anlægslov om at udvide motorvejen med et tredje spor fra Middelfart til Odense Vest.

Hidtil er der dog kun tre spor på en 10 kilometer lang strækning fra Middelfart til Nr. Aaby, mens der mangler penge til at udvide på den resterende strækning.

Mens transportministeren ikke ønsker at kommentere herpå, skriver han til gengæld i mailen:

"Der foreligger allerede både en VVM-undersøgelse og en anlægslov af en udvidelse af E20 på Vestfyn, og regeringen er meget bevidst om de udfordringer, der er på E20. Det er blandt andet derfor, vi netop har præsenteret et finanslovsforslag om at sikre kørsel i nødspor på E20 i myldretiden, indtil vi kan finde pengene til en permanent udvidelse."

Desuden fastslår transportministeren, at VVM-undersøgelserne på E45 ikke vil få betydning for E20-projektet.

"Til sammenligning vil VVM-undersøgelserne af E45 koste cirka 48 millioner kroner, hvor en udvidelse af E20 til 6 spor beløber sig til cirka 2,3 milliarder kroner."

Med det skriftlige svar undviger ministeren det centrale spørgsmål om, hvorfor regeringen søsætter de forberedende arbejder til et nyt motorvejsprojekt i Østjylland, mens det fynske motorvejsprojekt fortsat mangler penge til at blive færdiggjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce