Annonce
Indland

E20 lukket i timer: Politiet har sikret nye spor

Det var fra denne motorvejsbro på Ravnebjerggyden, at der tirsdag aften blev kastet noget ned på en 38-årig mands bil. Han var en helt tilfældig borger på vej i bil i vestlig retning ad Den Fynske Motorvej E20. Foto: Michael Bager

På to timer sikrede efterforskerne i Fyns Politi spor efter det kast, der tirsdag aften fandt sted på Den Fynske Motorvej ved broen på Ravnebjerggyden. Nye afhøringer af nye vidner venter også forude.

Der blev i de to timer, Den Fynske Motorvej onsdag aften var lukket i begge retninger, samlet en række nye tekniske spor efter det kast mod en bil, der tirsdag aften ved 21-tiden fandt sted fra motorvejsbroen på Ravnebjerggyden et par kilometer syd for Blommenslyst.

- Alle de tekniske spor, vi har sikret, kommer til kriminalteknisk center for at blive undersøgt, siger Jørgen Andersen, efterforskningsleder af de efterhånden mange stenkastsager langs motorvejen.

På forhånd havde Fyns Politi annonceret, at motorvejen mellem afkørsel 52 Odense SV og 53 Blommenslyst ville blive lukket onsdag aften. Det formodede stenkast mod en 38-årig mands bil, som tirsdag aften var på vej i vestlig retning, skete så sent, at det hurtigt blev for mørkt for politiet at undersøge stedet for spor. Derfor blev onsdag aften valgt, dels fordi trafikken om aftenen er mindre og dels fordi det stadig ville være lyst fra klokken 18.30, hvor eftersøgningen begyndte.

Præcis hvad politiet har fundet af spor langs motorvejen vil Jørgen Andersen ikke afsløre. Der er blevet undersøgt et par hundrede meter motorvejsstrækning med særlige sporhunde, og ifølge Jørgen Andersen er eftersøgningen afsluttet. Det er med andre ord ikke nødvendigt at afspærre motorvejen igen torsdag eller senere.

Annonce

Flere motorvejsbroer

Motorvejsbroen på Ravnebjerggyden, hvor kastet fandt sted tirsdag aften, ligger ikke langt fra de øvrige broer, hvorfra der er blevet kastet sten. På broen ved Langesøvej nord for Skallebølle mistede en 33-årig tysk kvinde livet for to år siden, da en stor tung betonflise blev smidt ned og ramte præcis en tysk families bil fra vej hjem fra ferie i Sverige via Danmark til Recklinghausen i det centrale Tyskland.

Betonflisen menes at være stjålet fra en byggeplads ved Tarup Center i Odense.

Også motorvejsbroen på Spedsbjergvej, som ligger bare få kilometer fra Ravnebjerggyden i vestlig retning, er der blevet kastet store sten fra.

Alligevel ser Jørgen Andersen ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem episoderne.

- Det seneste kast er sket i dagslys, mens de øvrige er sket, når det har været mørkt. Desuden ser det ikke ud til, at det, der må være blevet kastet ned tirsdag aften, har haft samme størrelse og vægt som i de tidligere tilfælde, hvis man skal dømme ud fra den bule, der er kommet i den 38-årige mands bil, siger Jørgen Andersen.

Derfor er det også uvist, om det er den eller de samme gerningsmænd, som igen har været på spil, eller om der er tale om det, efterforskningslederen kalder for en copycat, dvs. en person, som er blevet inspireret af andre til at begå den samme forbrydelse.

Nye vidner skal afhøres

Hos Fyns Politi sidder der allerede en arbejdsgruppe, som efterforsker alle de tidligere stenkast på Fyn. Gruppen eksisterer stadig, og det er også den, der skal undersøge den seneste episode.

Og med politiets opfordring til borgere om at henvende sig, hvis de siden i lørdags har været i området omkring Ravnebjerggyden, forventer han ikke, at arbejdsgruppen bliver arbejdsløs foreløbigt.

- Nu forventer vi at skulle afhøre nye vidner, efterhånden som de henvender sig, siger Jørgen Andersen.

Fyns Politi træffes på telefon 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce