Annonce
Indland

E20 lukket i timer: Politiet har sikret nye spor

Det var fra denne motorvejsbro på Ravnebjerggyden, at der tirsdag aften blev kastet noget ned på en 38-årig mands bil. Han var en helt tilfældig borger på vej i bil i vestlig retning ad Den Fynske Motorvej E20. Foto: Michael Bager

På to timer sikrede efterforskerne i Fyns Politi spor efter det kast, der tirsdag aften fandt sted på Den Fynske Motorvej ved broen på Ravnebjerggyden. Nye afhøringer af nye vidner venter også forude.

Der blev i de to timer, Den Fynske Motorvej onsdag aften var lukket i begge retninger, samlet en række nye tekniske spor efter det kast mod en bil, der tirsdag aften ved 21-tiden fandt sted fra motorvejsbroen på Ravnebjerggyden et par kilometer syd for Blommenslyst.

- Alle de tekniske spor, vi har sikret, kommer til kriminalteknisk center for at blive undersøgt, siger Jørgen Andersen, efterforskningsleder af de efterhånden mange stenkastsager langs motorvejen.

På forhånd havde Fyns Politi annonceret, at motorvejen mellem afkørsel 52 Odense SV og 53 Blommenslyst ville blive lukket onsdag aften. Det formodede stenkast mod en 38-årig mands bil, som tirsdag aften var på vej i vestlig retning, skete så sent, at det hurtigt blev for mørkt for politiet at undersøge stedet for spor. Derfor blev onsdag aften valgt, dels fordi trafikken om aftenen er mindre og dels fordi det stadig ville være lyst fra klokken 18.30, hvor eftersøgningen begyndte.

Præcis hvad politiet har fundet af spor langs motorvejen vil Jørgen Andersen ikke afsløre. Der er blevet undersøgt et par hundrede meter motorvejsstrækning med særlige sporhunde, og ifølge Jørgen Andersen er eftersøgningen afsluttet. Det er med andre ord ikke nødvendigt at afspærre motorvejen igen torsdag eller senere.

Annonce

Flere motorvejsbroer

Motorvejsbroen på Ravnebjerggyden, hvor kastet fandt sted tirsdag aften, ligger ikke langt fra de øvrige broer, hvorfra der er blevet kastet sten. På broen ved Langesøvej nord for Skallebølle mistede en 33-årig tysk kvinde livet for to år siden, da en stor tung betonflise blev smidt ned og ramte præcis en tysk families bil fra vej hjem fra ferie i Sverige via Danmark til Recklinghausen i det centrale Tyskland.

Betonflisen menes at være stjålet fra en byggeplads ved Tarup Center i Odense.

Også motorvejsbroen på Spedsbjergvej, som ligger bare få kilometer fra Ravnebjerggyden i vestlig retning, er der blevet kastet store sten fra.

Alligevel ser Jørgen Andersen ikke nødvendigvis nogen sammenhæng mellem episoderne.

- Det seneste kast er sket i dagslys, mens de øvrige er sket, når det har været mørkt. Desuden ser det ikke ud til, at det, der må være blevet kastet ned tirsdag aften, har haft samme størrelse og vægt som i de tidligere tilfælde, hvis man skal dømme ud fra den bule, der er kommet i den 38-årige mands bil, siger Jørgen Andersen.

Derfor er det også uvist, om det er den eller de samme gerningsmænd, som igen har været på spil, eller om der er tale om det, efterforskningslederen kalder for en copycat, dvs. en person, som er blevet inspireret af andre til at begå den samme forbrydelse.

Nye vidner skal afhøres

Hos Fyns Politi sidder der allerede en arbejdsgruppe, som efterforsker alle de tidligere stenkast på Fyn. Gruppen eksisterer stadig, og det er også den, der skal undersøge den seneste episode.

Og med politiets opfordring til borgere om at henvende sig, hvis de siden i lørdags har været i området omkring Ravnebjerggyden, forventer han ikke, at arbejdsgruppen bliver arbejdsløs foreløbigt.

- Nu forventer vi at skulle afhøre nye vidner, efterhånden som de henvender sig, siger Jørgen Andersen.

Fyns Politi træffes på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce