Annonce
Indland

Dyrt OUH, bedre mobildækning og droner mod plagsomme måger

I Odense vil en boligforening sætte droner ind mod måger. Det samme har man allerede gjort i Bogense i kampen mod ­mågernes redebyggeri. Arkivfoto.

Godmorgen og velkommen til dit fynske nyhedsoverblik.

I Middelfart er der stadig tvivl om, hvordan to unge havnede på skadestuen med ætsninger, efter de havde drukket alkohol på Bubbas Bar i Middelfart.

Nu har Fødevarestyrelsen undersøgt 20 uåbnede flasker, der søndag aften blev hentet hos baren. Konklusion: Ingen af flaskerne indeholdt spor efter ætsende væsker. Det samme er tilfældet med prøver, som er taget fra uåbnede flasker i butikkerne.

Selv er indehaveren Mike Juhl Jensen ulykkelig over situationen, og kan ikke se, hvordan fejlen kan være sket.

Læs mere her: Fødevarestyrelsen: Intet galt med uåbnede flasker fra Bubbas

Mobildækning til få fynske husstande

Bedre mobildækning til yderområderne. Regeringen er sammen med teleforligspartierne blevet enige om et dækningskrav ved den kommende kommende auktion over 1800 MHz-frekvensbåndet, der forventes i september i år.

2185 husstande, virksomheder og sommerhuse på landsplan er garanteret mobildækning og mobiltale - dog kun 60 på Fyn. For lidt, mener borgmestre og campingplads.

Ny aftale: Kun få fynske husstande får bedre mobildækning

Annonce

OUH bliver dyrere end forventet

Over sommeren skal politikerne i Region Syddanmark undersøge et projektforslag for Nyt OUH til bunds. Forslaget er nemlig meget dyrere end det, der i første omgang blev stillet regionen i udsigt.

Hele 1,3 milliarder dyrere er forslaget, end budgettet giver plads til. Til august vil regionen endeligt afgøre, hvordan den vil forholde sig til det markant dyrere forslag.

Læs mere her: Milliard-overskridelse: Nyt OUH's budget skal kigges efter i sømmene

Annonce

Droner skal bekæmpe måger

Droner er blevet populære, og nu skal de også bekæmpe måger. Boligforeningen Civica i Odense har hyret Sky Level til at sætte droner ind mod måger, og det skulle være særdeles effektiv.

- Først har dronen overfløjet området for at finde rederne. Derefter har vi sat en robotbil ind, der sprøjter mågernes æg, så de bliver ufrugtbare, forklarer Jonas Pedersen, der er partner i Sky Level.

Læs mere her: Nu bliver droner sat ind mod plagsomme måger

Annonce

Angreb i Istanbul

Vi slutter i Istanbul, hvor mindst 36 er blevet dræbt efter et angreb mod Atatürk-lufthavnen tirsdag aften.

Tyrkiets premierminister Binali Yildirim fortalte på et pressemøde, at der formentlig har været tre selvmordsbombere, der først åbnede ild mod menneskemængderne i lufthavnen, før de sprængte sig selv i luften. Han sagde desuden, at meget tyder på, at Islamisk Stat står bag angrebet.

Læs mere her: Tyrkisk premierminister: 36 dræbt i lufthavn i Istanbul

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce