Annonce
Odense

Dyrskuepladsen i spil som boldbaneområde: - Politikerne må ikke have skyklapper på

I debatten omkring fordelingen af nye fodboldbaner i Odense, er Det Fynske Dyrskue endnu ikke blevet hørt. OB benytter i dag en del af dyrskuepladsen til fodboldbaner, men udsigten til at skulle afgive endnu flere græsarealer til byens fodboldklubber har fået dyrskuets fungrende formand Torben Poulsen op på tæerne. Foto: Peter Leth-Larsen

Det Fynske Dyrskue føler sig overset i debatten om fordeling af baner i Odense. Ifølge formand for Det Fynske Dyrskue Torben Povlsen vil permanente fodboldbaner ødelægge eventet, der har til formål at skabe kontakt mellem land og by.

Odense: Køer, geder, heste, får, æsler og kaniner. Når Det Fynske Dyrskue indtager Dyrskuepladsen i Odense hvert år i juni måned, så bliver der landlig stemning i byen. Og med et besøgstal på 58.000 mennesker sidste år er det et populært event for både store og små. Men i fremtiden kan det ske, at Dyrskuepladsen bliver formindsket eller måske endda flyttet fra pladsen. Det skyldes den boldbanefordeling, som kommunen lige nu arbejder på mellem klubberne OB-amatører, Kildemosen, Bolbro GIF, Lavia, Posten, Enghaven og Røde Stjerne. I den ophedede debat omkring, hvordan de nye boldbaner skal fordeles er et af fremtidens mulige scenarier, at Dyrskuepladsen kan få permanente boldbaner. Det kan betyde mindre plads til afholdelse af dyrskuet, og det er et problem, mener fungerende formand for Det Fynske Dyrskue Torben Povlsen.

- Med så mange gæster til vores event og med et ønske om flere så duer det ikke, at der bliver færre kvadratmeter, og er der ikke plads til os, så bliver der intet dyrskue, fortæller Torben Povlsen.

Han slår blandt andet ned på dyrskuets vigtighed i form af, at det er et event målrettet alle aldre. Fødevarer og dyrenes velfærd er desuden også meget oppe i tiden, og derfor er Dyrskuet et centralt og vigtigt event, mener formanden. På Dyrskuepladsen ligger der i dag boldbaner, men det er baner, der kun bruges en gang i mellem.

- Det fungerer fint. Vi vil bare ikke have, at der kommer nogen og beslaglægger pladsen på bekostning af noget andet på pladsen, fortæller 50-årige Torben Povlsen.

Han mener, at pladsen bør bruges til mange flere events i stedet for at blive til et nyt fodboldmekka, som Torben Povlsen mener bør forblive ved Kildemosevej og Falen-området.

- Vi kan ligeså godt bruge Dyrskuepladsen så meget som muligt, og Odense Kommune har jo travlt med at få events til byen, men de skal jo have nogle steder og afholde de events, så hvis de løser boldbaneproblematikken ved at tage Dyrskuepladsen i spil, så tror jeg, det rammer dem på et senere tidspunkt, fordi de kommer til at mangle stedet som eventplads, mener Torben Povlsen.

Sagen kort

I november 2016 blev det første møde afholdt omkring fordelingen af fodboldbaner i Odense. Det hele kom ud af, at Odense Boldklub manglede kapacitet. I 2017 budgettet blev der afsat 16 millioner kroner til forbedring og forøgelse af fodboldbaner mellem klubberne Røde Stjerne, Enghaven, Kildemosen, Posten, Lavia, Odense Boldklub og Bolbro - og herunder Amerikansk og Australsk fodbold. Derudover bliver pengene også brugt til renovering af kunstgræsbanen i Hjallese samt forbedring af baner i Marienlyst. Odense Boldklub låner p.t. baner hos de forskellige klubber, men på grund af deres store unge-/børneafdeling, mangler de plads.

Kommunen har pligt til at støtte fritidslivet for børn og unge, og derfor er det ifølge dem OB's amatørafdeling, der får øget kapacitet.

Der har været en lang række møder, men torsdag den 23. marts fremsatte Odense Kommune en række scenarier for, hvordan fordelingen af fodboldbanerne kan komme til at se ud. Scenarier, hvor blandt andet OB-amatører kan overtage Kildemosevej/Falen-området, og de mindre klubber på stedet må rykke. Eller hvor OB-amatører får baner på Dyrskuepladsen, og de mindre klubber forbliver.

By- og Kulturforvaltningen tager de forskellige klubbers holdninger, forslag, høringssvar, indsigelser og ønsker i betragtning, og det er nu sendt til By- og Kulturudvalget, der drøfter sagen den 18. april. Beslutningen tages op i udvalget den 2. maj.

OB låner lige nu nogle baner på Dyrskuepladsen. Baner, som de kun bruger engang imellem, når deres andre baner er belastet. Det er helt fint, siger fungerende formand for Det Fynske Dyrskue Torben Povlsen, men permanente baner vil gøre Dyrskuet til et mindre attraktivt event, da det vil mindske pladsen til Dyrskuet, mener Torben Povlsen. Foto: Peter Leth-Larsen

Undgå skyklapper

Folkene bag Det Fynske Dyrskue føler sig overset i debatten om fordelingen af baner. De er ikke blevet inddraget i ret mange møder taget i betragtning, hvor mange gange klubberne og andre interessenter har haft møder både internt og med kommunen.

- Vi føler os på mange måder ikke inddraget i den her sag, men trods det er vi glade for, at vi i sidste øjeblik fik mulighed for at sende vores høringssvar, fortæller Torben Povlsen.

Blandt andet har en del af klubberne foreslået, at når dyrskuets kontrakt med Odense Kommune render ud i 2020, kan dyrskuet rykke på en plads uden for byen. Det er ikke en optimal plan, lyder det fra formanden ved Det Fynske Dyrskue.

- Det er vigtigt med land- og by-kontakten, og vi har også omkring 10.000 børn fra forskellige skoler, der kommer om fredagen, og det vil måske ikke være muligt, hvis vi ligger uden for byen. Desuden hvis vi skulle rykkes uden for byen, hvor skal vi så ligge? Hvilke omkostninger vil det have at flytte faciliteterne, og vil der komme lige så mange gæster?

Torben Povlsen mener på dyrskuets vegne, at det er vigtigt, at folkene i By- og Kulturudvalget ikke har skyklapper på, når de træffer beslutningen.

- Det er vigtigt, at de løfter sig op og ser det her på den lange bane og ikke bare finder en løsningen nu og her, siger han.

Foto: Peter Leth-Larsen
I debatten omkring fordelingen af nye fodboldbaner i Odense, er Det Fynske Dyrskue endnu ikke blevet hørt. OB benytter i dag en del af dyrskuepladsen til fodboldbaner, men udsigten til at skulle afgive endnu flere græsarealer til byens fodboldklubber har fået dyrskuets fungrende formand Torben Poulsen op på tæerne. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

Nyborg

Fotografer bag slottets mure

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Annonce