Annonce
Odense

Dyrskuechef er dybt skuffet over aflysning

Det Fynske Dyrskue i Odense skulle have været afviklet den 12. til 14. juni. Nu er det aflyst på grund af nedlukning af alle store festivaler, markeder og events. Arkivfoto: Sugi Thiru
Chefen for Det Fynske Dyrskue, Sara Ekknud-Windell håbede til det sidste, at årets dyrskue kunne gennemføres. Nu er det aflyst.
Annonce

Hun havde knoklet i ni måneder. Og selv om der ikke er solgt billetter, siden Mette Frederiksen lukkede Danmark ned 12. marts, var Sara Ekknud-Windell stadig optimist i forhold til at få afviklet Det Fynske Dyrskue i dagene 12. til 14. juni på Dyrskuepladsen i Odense.

Den optimisme tog statsministeren godt og grundigt luften ud af, da hun mandag aften aflyste alle store festivaler, markeder og events med mange mennesker til og med august.

- Jeg vidste, det kunne ske, men en del af mig havde stadig et håb om, at vi måske kunne afvikle dyrskuet. Vi har knoklet så hårdt for det her, og det tegnede rigtig godt. Og så troede jeg måske, at vi som en familiebegivenhed, der foregår udenfor og på ingen måde har det samme publikum som til en festival, kunne have afviklet det med skærpede retningslinjer. Men desværre. Lige nu er jeg bare dybt skuffet, lød det mandag aften fra Sara Ekknud-Windell.

Sammen med dyrskuerne i Roskilde og Herning havde de aftalt, at man skulle gøre status lige efter påske. Det behøver de nu ikke længere.

Hvad aflysningen får af konsekvenser for dyrskuet, tør dyrskuechefen slet ikke spå om.

- Det har jeg simpelthen ikke noget bud på. Da jeg gik hjem fra arbejde mandag klokken 16.00, arbejdede vi på at lave et dyrskue, som hun siger.

Efter planen skulle dyrskuet have trukket op mod 50.000 gæster - med fredagen som den helt store dag, hvor de fynske skoleelever traditionen tro altid har besøgt Dyrskuepladsen. Det bliver ikke denne sommer.

Sara Ekknud-Windell er dybt skuffet over at måtte aflyse sommeren dyrskue. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce