Annonce
Erhverv

Dyrskue i børnehøjde: Maskinerne var et sikkert hit

Det var især området med de store landbrugs- og havemaskiner, som var populært blandt den yngre generation på Det Fynske Dyrskue.

- Det bedste er det gode ryglæn, at man kan sætte sin skoletaske, blinklyset, og at den er virkelig fed at sidde på.

Sådan lyder det grundige svar fra otte-årige Valde, når man spørger, hvad der er sejt ved den ATV, som han sidder på. Bag ham klamrer klassekammeraten Albert på syv år sig fast, som var de ude at køre rigtig stærkt.

På Det Fynske Dyrskue er området med havetraktorer, mindre maskiner og ATV’er en ren forlystelsespark for de unge drenge. De efterligner motorlyde, drømmer om markræs og smiler stolt, når mor foreviger øjeblikket med sin smartphone.

- Den koster kun 21.5000 kroner, lyder det fra en dreng med slikkepind, som kigger langt efter den maskine, som vennen sidder på.

Annonce
Det gik efter tur at få lov til at sidde på en af de mange populære maskiner, og her venter klassekammeraterne tålmodigt. Foto: Sugi Thiru

De store maskiner

Stefan Møller, sælger hos Flemløse maskinforretning, har både traktorer og mejetærskere med på dyrskue. Blandt andet har han en mindre traktor, der kan bruges til småopgaver, med. Den har 100 hestekræfter og koster omkring 300.000 kroner. Mejetærskeren, der tiltrækker mange imponerede børneblikke, står i 1,3 millioner kroner og har til gengæld 300 hestekræfter.

- Må vi komme op i en traktor, spørger en folkeskoledreng, men må skuffet gå videre på pladsen.

Stefan Møller forklarer, at alle maskinerne er aflåst. Ellers ville samtlige børn til dyrskuet kravle rundt i førerhusene, siger han.

En enkelt gang har de solgt en maskine på dyrskuet, men som udgangspunkt bruger de weekenden i landbrugets tegn på at netværke og tiltrække potentielle nye kunder.

Traktorer er altid sjove

Også de helt små børn var at finde i området med de store maskiner. Gitte Schjødt er dagplejer og havde sammen med sin kollega en god håndfuld 0-2 årige med.

- Traktorer er altid sjove, især for drengene. Også for pigerne, men specielt for drengene. Men nu skal vi snart have spist vores madpakker, og så skal vi hjem. Der er en middagslur, der kalder, siger Gitte Schjødt.

Selvom området med de store landbrugs- og havemaskiner tiltrækker Dyrskuets yngre publikum, er der også andre områder, der lige skal rundes. Vennerne Albert og Valde på ATV’en har allerede været forbi tivoliet, og inden der skal spises madpakker med resten af 1.B, skal de lige over og se på nogle af dyrene.

- Vi skal være her hele dagen, så vi kan nå at se det hele. Vi må gerne gå rundt selv, og det er rigtig fedt – meget bedre end at være i skole, lyder det fra syv-årige Albert, inden de to kammerater styrter mod den lange candyfloss-kø.

De mindste dagplejebørn besøgte også dyrskuet, og fik lov at sidde bag rattet på havetraktoren. Foto: Sugi Thiru
På mejetærskeren var hjulene så store, at selv de største skolebørn kunne sidde i dem. Her har to drenge kravlet til tops, men kunne dog ikke komme ind i det aflåste førerhus. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce