Annonce
Indland

Dyreværnsforening: Politiet skal tage vanrøgt mere alvorligt

Sådan så Fyens.dk ud torsdag den 19. januar 2011.

Dyreværnsforeningen Nyt Hesteliv er skarp i sin kritik af Fyns Politi og hesteejer i sag om vanrøgtede heste i Faaborg.

- Frygteligt, forfærdeligt, trist.

Så klar er reaktionen fra Janne Junker, formand for dyreværnsforeningen Nyt Hesteliv, i sagen om 12 vanrøgtede heste hos en hesteejer fra Faaborg.

En af hestene haltede og var så medtaget, at den blev aflivet af ejerens dyrlæge, efter Fyns Politi havde inspiceret forholdene fredag.

- Det er mildt sagt kritisabelt, at hestene har levet under sådanne forhold. Der kan sagtens være en forklaring, men der er ingen undskyldning. Det er bare ikke i orden, fortsætter formanden for dyreværnsforeningen.

Annonce

Fyns Politi under kritik

Fyns Politi betegner sagen om de vanrøgtede heste som ”en mildere sag”, men det er dyreværnsforeningen ikke enig i.

- Det er under al kritik, at politiet ikke tager sagen mere alvorligt. Vanrøgten kan sagtens være foregået gennem længere tid, og der burde være nogen, der havde opdaget det tidligere. Nogen har svigtet, siger formand Janne Junker til Fyens.dk.

Formanden fortæller, at foreningen Nyt Hesteliv for noget tid siden fik et anonymt tip om de vanrøgtede heste i Faaborg.

Fyens.dk præciserer: Janne Junker, Nyt Hesteliv, pointerer, at hun er tilfreds med Fyns Politis håndtering af sagen, men hun retter sin kritik udelukkende mod, at politiet betegner sagen som "mildere"

Gå til os i stedet for til politiet

I sidste uge gik foreningen så til politiet med sagen. Og formanden opfordrer da også almindelige mennesker til at gå til dem i stedet for politiet.

- Med mindre det er akut, så er det bedst at henvende sig til os. For politiet tager det lidt mere alvorligt, når vi anmelder en sag, siger Janne Junker til Fyens.dk.

Foreningen Nyt Hesteliv har base i Blommenslyst, Odense og har 450 medlemmer i hele landet. De får i gennemsnit fire-fem henvendelser om vanrøgtede heste per uge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce