Annonce
Erhverv

Dyrere for Nordea-kunder at bruge Visa

Nordea skriver i et skriftligt svar til DR, at stigningen i valutakursgebyret er udtryk for en ?forenkling? af priserne. Prisstigningen kommer, efter at konkurrenterne Danske Bank og Jyske Bank hævede priserne tidligere på året. Arkivfoto.

Storbanken Nordea følger Danske Bank og Jyske Bank og gør det dyrere at bruge Visa-kort i udlandet, skriver DR.

Annonce

Storbanken Nordea gør det dyrere for de danske kunder at shoppe og spise på restaurant i udlandet, hvis de bruger deres visa/dankort til at betale med. Det skriver DR Nyheder.

Storbanken hæver med virkning fra 1. juni bankens valutakursgebyr fra 1 procent til 1,5 procent for brug af visa/dankort i Europa og fra 1,5 procent til 2 procent i resten af verden.

Dermed koster det 15 kroner i betaling til Nordea, hver gang danskerne betaler 1000 kroner med deres visa/dankort i en europæisk butik, og 20 kroner, når danskerne bruger 1000 kroner i en butik uden for Europa.

- Vi ved, at danskerne på deres udenlandsrejser hovedsageligt bruger deres visa/dankort, og derfor er gebyrstigningen en dårlig nyhed for rigtig mange danskere, siger bestyrelsesformand John Norden fra portalen Mybanker.

Nordea skriver i et skriftligt svar til DR, at stigningen er udtryk for en "forenkling" af priserne.

Prisstigningen kommer, efter at konkurrenterne Danske Bank og Jyske Bank hævede priserne tidligere på året.

Mediet InsideBusiness skrev i marts, at Danske Bank og Jyske Bank hæver gebyret fra 1 procent til 1,5 procent for brug af kort i Europa og fra 1,5 procent til 2 procent i resten af verden.

Ifølge InsideBusiness hæver bankerne gebyrerne for at kompensere for tabte indtægter på grund af negative renter.

Stigningen fik Forbrugerrådet Tænk til at kritisere bankerne.

- Det er et tag-selv-bord for bankerne, sagde seniorøkonom Troels Holmberg i Forbrugerrådet Tænk til Ritzau om valutakursgebyrerne, som ikke lige er til at få øje på, medmindre man nærlæser kortaftalen med banken.

- Priserne burde falde i stedet for at stige. Der er enorme stordriftsfordele for bankerne ved at drive de her kort, siger han.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce