Annonce
Indland

Dyrenes Beskyttelse vil lette hundeejere for bevisbyrde

Bevisbyrden for at hunde er ulovlige skal ligge hos politiet og ikke ejerne, mener Dyrenes Beskyttelse.

Det er et problem, mener Dyrenes Beskyttelse, når Østre Landsret kan beslutte, at to hunde på Fyn skal aflives, fordi deres ejere ikke kan bevise, om de er lovlige.

Foreningen, som ikke har noget med den aktuelle sag at gøre, kritiserer den omvendte bevisbyrde i den slags sager.

- Bevisbyrden skal ikke ligge hos ejeren. Den skal ligge hos politiet, siger chefkonsulent for familiedyr, Jens Jokumsen, hos Dyrenes Beskyttelse.

Østre Landsret besluttede tirsdag i en principiel dom, at de to hunde Frigg og Marley skal aflives.

Hundeloven er ikke god, mener Dyrenes Beskyttelse, som samtidig kritiserer listen over ulovlige hunde.

- Vi mener, at den liste ikke har gang på jord. Den giver ikke mening, og den skal afskaffes, siger chefkonsulenten.

Man kan ifølge Jens Jokumsen ikke dømme en bestemt race som farlig. Alle hunde kan være farlige, og politiet har mulighed for at give påbud, når det er nødvendigt, uddyber han.

Sagen om de fynske hunde tog sin begyndelse i sommeren 2014, da Fyns Politi havde fået en anonym henvendelse om, at der befandt sig to "ulovlige hunde" på en adresse i Odense.

I efteråret samme år fjernede politiet de to hunde og besluttede, at de skulle aflives.

Ejerne klagede over afgørelsen til Rigspolitiet, der dog kom frem til samme beslutning som Fyns Politi.

Rigspolitiet mente som Fyns Politi, at hundene tilhører racen Amerikansk Staffordshire Terrier eller en krydsning af racen.

Det afviser hundenes ejere, som med hjælp fra foreningen Fair Dog lagde sag an mod Rigspolitiet for at få beslutningen omgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce