Annonce
Erhverv

Dyr udflytning i Svendborg

Annonce

Tidens trend er at flytte mere simple produktionsopgaver østpå, men mange betaler dyre lærepenge.

Det gælder bl.a. A/S Kurt Hansen koncernen, Svendborg, der leverer tyndplade-løsninger og mekanisk montage med højt videnindhold. Virksomheden kom ud af 2004 med et underskud på 2,3 millioner kroner efter skat.

- For at styrke konkurrenceevnen valgte ledelsen forrige år at fokusere yderligere på fremstilling af løsninger med et højt vidensniveau i Danmark, og samtidig overføre de lidt større - og knap så komplekse - opgaver til den delvist ejede virksomhed i Litauen, Vulcanus UAB, oplyser virksomheden i en regnskabsmeddelelse.

Især sidstnævnte omstilling har været noget mere kompliceret og krævet væsentlig flere ressourcer end forventet, hvilket er den primære årsag til det dårlige resultat.

- Men også tab af koncernens største kunde, grundet kundens fraflytning fra Nordeuropa, har sat sine spor i det forgangne år, oplyser virksomheden.

Ledelsen forventer dog, at omstruktureringen er helt tilendebragt i år.

Forventningerne til 2005 er ifølge ledelsen "beherskede" i form af et beskedent, positivt resultat.

Forventningerne på længere sigt er derimod væsentlig mere optimistiske, idet den gennemførte omstilling allerede på nuværende tidspunkt har medført stor interesse blandt såvel koncernens nuværende som potentielle kunder, oplyser virksomheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce