Annonce
Nyborg

Dyr på Borgmestergården blev afsluttet med dyrskue

Carolina, tre år (tv.) og søsteren Olivia, seks år, var meget betaget af de to dværghamstere. Foto: Maria Frellesen Pedersen
Onsdag blev der afholdt dyrskue på Borgmestergården som afslutning på Dyr på Borgmestergården, der har fundet sted hver onsdag i skolernes sommerferie.
Annonce

Nyborg: I løbet af skolernes sommerferie har Borgmestergården hver onsdag inviteret nysgerrige børn forbi den gamle købmandsgård for at opleve nogle af de dyr, der boede på gården i 1600-tallet. Der har både været besøg af heste, ulvehunde og endda også en drage.


Der har desværre ikke været så stor opbakning til det, som vi havde håbet. Siden i søndags har vi kunnet mærke, at der er kommet færre og færre gæster, fordi folk er startet på arbejde igen.

Sara Hanghøj, museumsinspektør Borgmestergården


Onsdag blev den ugentlige dyredag afsluttet med et dyrskue, hvor børn kunne komme ned på Borgmestergården med sit kæledyr.

Onsdag var der dyrskue på Borgmestergården. Foto: Maria Frellesen Pedersen

På trods af at der i løbet af skolernes sommerferie har været mellem 75 og 125 mennesker forbi den gamle købmandsgård for at kigge på de mange husdyr, var det ikke tilfældet til onsdagens dyrskue.

Kun en enkelt hund, to høns og to dværghamstere var med på dyrskuet.

- Der har desværre ikke været så stor opbakning til det, som vi havde håbet. Siden i søndags har vi kunnet mærke, at der er kommet færre og færre gæster, fordi folk er startet på arbejde igen, fortæller Sara Hanghøj, museumsinspektør på Borgmestergården.

Annonce

Glæde ved få dyr

Nogle af dem, der havde lagt vejen forbi dyrskuet, var seksårige Olivia, søsteren Carolina på tre år og deres mor Sabrina Barone.

- Pigerne havde været hernede med deres bedsteforældre tidligere på sommeren, hvilket var en succes. Derfor tænkte vi, at det var meget hyggeligt at se, om der var dukket en masse dyr op hernede i dag, lød det fra Sabrina Barone.

På trods af de manglende dyr på dyrskuet, var de to piger rigeligt underholdt af de to dværghamstere, der kunne fodres med saltstænger. Men også hunden og de to høns i gården tiltrak sig opmærksomhed, da pigerne hørte, at der var flere dyr ude i gården.

En hund, to høns og to dværghamstere var med på dyrskue. Foto: Maria Frellesen Pedersen

- Ej kom, dem skal vi også se, lød det glædeligt fra Olivia, inden hun spurtede ud i gården.

Næste år har Borgmestergården planer om, at der også skal være aktiviteter for børn hver onsdag - det er dog endnu ikke fastlagt, hvilke aktiviteter det bliver, men ifølge Sara Hanghøj skal konceptet nytænkes.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce