Annonce
Indland

Dyr dreng får egen institution

15 voksne skal passe på voldelig 17-årig dreng i Middelfart. Det skønnes at koste fem millioner om året.

En 17-årig voldelig dreng, der har prøvet de fleste af samfundets tilbud om hjælp til at komme på ret køl, får nu det ultimative tilbud: sin helt egen institution.

I forbindelse med amtsinstitutionen Teglgaardsparken i Middelfart oprettes et særligt botilbud til drengen i en tidligere overlægebolig.

På amtets hjemmeside kan man læse, at amtet har besluttet at starte institutionen den 1. september eller 1. oktober.

I den forbindelse søges der nyt personale til den udadreagerende dreng: 15 pædagogiske medarbejdere med en række konkrete og forskelligartede kvalifikationer.

Et forsigtigt skøn i forhold til udgiften for institutionen, der også får egen mini-bus, lyder på omkring fem millioner kroner om året.

Det ansvarlige politiske udvalg har dog endnu ikke hørt om sagen.

Annonce

Orientering onsdag

- Men det gør de på vores møde på onsdag. Når jeg har nikket ja til forvaltningen, handler det om, at det var vigtigt at komme hurtigt i gang.

- Den her dreng er så voldsom, at vi ganske enkelt ikke kan rumme ham i nogen af vores institutioner, siger Ib Dalsfledt (løsgænger), formand for Social- og Psykiatriudvalget i Fyns Amt.

I øjeblikket bor drengen, der snart fylder 18, på en af amtets specialinstitutioner. Men her har hans voldelige adfærd fået lederen af Fami-lieafdelingen, Lillian Vaaben, til at kaste håndklædet i ringen.

- Vi har afsøgt alle muligheder. Også i andre amter. Der er ingen, der kan tage sig af ham. Derfor overfører vi ham til det socialpsykiatriske område, siger Ib Dalsfledt.

Han kender ikke den eksakte pris for institutionen endnu.

Annonce

Rigtig dyrt

- Men det bliver dyrt, rigtig dyrt. Men der er altså ingen vej udenom. Vi skal tage os af ham, siger udvalgsformanden.

De øvrige udvalgsmedlemmer mener, det er i orden, at formanden har handlet på egen hånd.

- Formalia bør overholdes, men den her ulykkelige situation tyder jo på, at der ikke er noget alternativ, siger Maiken Baagøe (S).

- Vi bør glæde os over, at vi har et samfund, hvor vi, når alle muligheder er udtømte, alligevel finder en løsning, siger Ingeborg Moritz Hansen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Sydfyn

Private havne raser over Svendborg Kommune: Man kan ikke lave regler med tilbagevirkende kraft

Annonce