Annonce
Tema

Dybt taknemlig modtager: Bland dig Prisen går til en ildsjæl fra Nørre Aaby

John Kaspersen fra Nørre Aaby fik lørdag middag Bland dig Prisen, som bliver uddelt hvert år i forbindelse med Det Fynske Folkemøde. Foto: Vibeke Volder

John Kaspersen fra Nørre Aaby blev lørdag middag overrakt Bland Dig Prisen under Det Fynske Folkemøde.

Vinderen af dette års Bland Dig Prisen er den lokale ildsjæl John Kaspersen fra Nørre Aaby.

Han står blandt andet bag begivenheden Nørre Aaby i bevægelse, der finder sted hvert år den første lørdag i juni i Tusindårslegeparken i Nørre Aaby.

- Prisen går til en mand, der ved, at alting går i står, hvis man ikke går i spidsen for en bevægelse, fortalte chefredaktør på Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard, da han overrakte ham prisen.

Og modtageren var dybt taknemlig:

- Det er en stor ære at modtage så fornem en pris. Vi er meget glade for at vise, hvad vi kan i Nørre Aaby, og vi ved, at man er nødt til at gøre noget for at gøre en forskel, fortalte han lørdag middag.

Annonce

Blandt de øvrige finalister til prisen var også Dynamo Workspace, Bevar Siloen, Gerhardt Andersen og Kirsten Boie.

Juryen bestod i år af Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Tine Gudrun Petersen, direktør for Spis Odense, Tyge Mortensen, iværksætter fra Rudme og Susan Dam Andersen, formand for Gro Odense Byhaver.

Sidstnævnte vandt selv prisen sidste år for sin kamp for et grønnere Odense og som bestyrelsesmedlem i Fælleshaven Rubrab og ambassadør for kampagnen Mere Liv i Haven.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce