Annonce
112

Efter stort tyveri: Butik udlover dusør og sikrer sig bedre

Butikschef i Intersport i Otterup, John Andersen, vil arbejde i at få videoovervågning foran butikken og lænke dyrere varer fast, for der er ingen mening i at melde tyverierne til hverken politi eller forsikring, mener han. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Fredag aften stak tyve af med 15 vinterjakker fra et stativ udenfor Intersport i Otterup. Det er ikke første gang det sker, så nu sikrer butikschef John Andersen sin udstilling.
Annonce

Otterup: Kort før lukketid fredag aften stak en tyv af med 15 vinterjakker fra et stativ udenfor Intersport på Søndergade i Otterup, og butikschef John Andersen står stort set uden spor af gerningsmændene.

- En lokal kvinde henvendte sig, da hun så tyven flygte i en grå bil, der holdt parkeret ved gavlen af bygningen. Men det var mørkt der klokken 17.30, så det er småt med detaljer om personen og bilen. Vi oplevede det samme for et par år siden, hvor et par unge mennesker fotograferede både tyvene og bilen, men politiet har ikke ressourcer til at gøre noget ved sådan et tyveri, fortæller John Andersen.

Det seneste tyveri får dog konsekvenser for den måde, han fremover indretter sin udendørs udstilling på.

- Vi er nødt til kun have varer på gaden i dagslys, og hvis vi har jakker og den slags ude, så bliver de lænket fast. 15 vinterjakker udgør jo alligevel en vis værdi for os, og vi får ikke noget ud af at blande forsikringen ind i sådan et tyveri, siger John Andersen, der også overvejer at sætte videoovervågning op.

De stjålne jakker er af mærket McKinley og der var både herre- og damemodeller imellem.

John Andersens søn, Niclas Andersen, har udlovet en dusør på 2000 kroner, hvis nogen kan lede ham på sporet af tyvene.

Pernille Giørtz var ved at blive bakket ned af tyvene, da hun konfronterede dem under et tyveri i september sidste år. Det eneste hun har hørt fra politiet er en mail længe efter hændelsen, hvor de skrev, at sagen var henlagt. Arkivfoto
Annonce

Udviklede sig til røveri

Sidste år var det tøjbutikken Giørtz i Bredgade, der oplevede et lignende tyveri i september. Dengang udviklede tyveriet sig til røveri, da hun opdagede tyven og konfronterede ham. Manden flygtede ind i en rød Peugeot 106, hvor en medgerningsmand ventede på ham. Indehaver Pernille Giørtz prøvede at få jakkerne ud af bilens åbentstående bagagerum. Men gerningsmændene begyndte med høj fart at bakke bilen, så hun måtte springe til side for ikke at blive kørt ned.

- Jeg nåede ikke at tænke så meget over det. Det var bare min naturlige reaktion, men bagefter kunne jeg da godt se, at det kunne være gået helt galt, fortæller Pernille Giørtz.

For hende har tyveriet betydet, at hun slet ikke har overtøj udstillet på stativerne udenfor butikken.

- Dengang slap tyvene afsted med 15-20 jakker og selvom det udviklede sig til røveri, så hørte jeg ikke noget fra politiet før længe efter, hvor de kort meddelte, at de havde henlagt sagen. Det gav faktisk ikke andet end bøvl og ballade, at melde det til politi og forsikring, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce