Annonce
Fodbold

Kommentar: Dumme skeletter i Næsbys skab

Christoffer Hermansen fejrer Næsbys oprykning til 2. division for nylig. Men Næsby er ikke tilmeldt pokalturneringen, hvor klubben tidligere har fejret store triumfer.Foto: Kim Rune

KOMMENTAR: For ikke så lang tid siden erklærede Næsby Boldklubs talentchef Henrik Lehm sig med rette stolt over, at klubben blev indplaceret som nummer 17 af landets fodboldklubber, når det drejede sig om talentudvikling. På Fyn havde kun OB flere stjerner end Næsby ifølge DBU's vurdering af klubben som udvikler af fodboldspillere, og det er godt klaret af en klub, der har ligget en sæson i Danmarksserien. Henrik Lehm ville gerne, at kommune og forbund i højere grad honorerede de præstationer.

Forleden rykkede førsteholdet så tilbage i 2. division efter kun en sæson i Danmarksserien og det skete på overbevisende facon og selv ikke et enormt pointtal hos konkurrenterne fra SfB-Oure kunne ryste holdet fra Stærehusvej.

Men så væltede der pludselig skeletter ud af skabet. Et par dage efter skulle andetholdet sikre eksistensen i Fynsserien og det skete med en sejr på 3-2 over OB. Glæden var også her stor, men timer efter og under klubbens sommerkamp mod OB meldte tømmermændene sig. Næsby havde brugt spilleren Marcus de Claville Berthelsen ulovligt ved en fejl og der gik ikke længe, før det fredag eftermiddag blev meddelt, at Næsby havde tabt kampen 3-0 på skrivebordet og var rykket ned i serie 1.

Men som om det ikke var nok: Arrangørerne af Sydbank Pokalen meddeler, at Næsby ikke er med i pokalhatten, når der trækkes lod til 1. hovedrunde i turneringen den 2. juli. Næsby har heller ikke deltaget i de indledende pokalrunder under DBU Fyn. Så Næsby er ikke med i turneringen, og her er der tilsyneladende også tale om en forglemmelse, misforståelse eller manglende rettidig omhu. Man skulle have tilmeldt sig akkurat som de andre DS-klubber B1909, B1913, SfB-Oure og Otterup.

Alt andet lige et uheldigt signal for de unge mennesker, der gerne så sig yderligere udfordret på et Fynsseriehold snarere end på et serie 1-hold eller i en pokalturnering, der også kunne have givet nogle givtige kampe for de spillere, der måske ikke lige er klar til førsteholdet i Næsby. Det er generelt en uheldig situation også for en amatørklub, når nu man gerne vil have anerkendelse for et stort stykke arbejde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce