Annonce
Fodbold

Kommentar: Dumme skeletter i Næsbys skab

Christoffer Hermansen fejrer Næsbys oprykning til 2. division for nylig. Men Næsby er ikke tilmeldt pokalturneringen, hvor klubben tidligere har fejret store triumfer.Foto: Kim Rune

KOMMENTAR: For ikke så lang tid siden erklærede Næsby Boldklubs talentchef Henrik Lehm sig med rette stolt over, at klubben blev indplaceret som nummer 17 af landets fodboldklubber, når det drejede sig om talentudvikling. På Fyn havde kun OB flere stjerner end Næsby ifølge DBU's vurdering af klubben som udvikler af fodboldspillere, og det er godt klaret af en klub, der har ligget en sæson i Danmarksserien. Henrik Lehm ville gerne, at kommune og forbund i højere grad honorerede de præstationer.

Forleden rykkede førsteholdet så tilbage i 2. division efter kun en sæson i Danmarksserien og det skete på overbevisende facon og selv ikke et enormt pointtal hos konkurrenterne fra SfB-Oure kunne ryste holdet fra Stærehusvej.

Men så væltede der pludselig skeletter ud af skabet. Et par dage efter skulle andetholdet sikre eksistensen i Fynsserien og det skete med en sejr på 3-2 over OB. Glæden var også her stor, men timer efter og under klubbens sommerkamp mod OB meldte tømmermændene sig. Næsby havde brugt spilleren Marcus de Claville Berthelsen ulovligt ved en fejl og der gik ikke længe, før det fredag eftermiddag blev meddelt, at Næsby havde tabt kampen 3-0 på skrivebordet og var rykket ned i serie 1.

Men som om det ikke var nok: Arrangørerne af Sydbank Pokalen meddeler, at Næsby ikke er med i pokalhatten, når der trækkes lod til 1. hovedrunde i turneringen den 2. juli. Næsby har heller ikke deltaget i de indledende pokalrunder under DBU Fyn. Så Næsby er ikke med i turneringen, og her er der tilsyneladende også tale om en forglemmelse, misforståelse eller manglende rettidig omhu. Man skulle have tilmeldt sig akkurat som de andre DS-klubber B1909, B1913, SfB-Oure og Otterup.

Alt andet lige et uheldigt signal for de unge mennesker, der gerne så sig yderligere udfordret på et Fynsseriehold snarere end på et serie 1-hold eller i en pokalturnering, der også kunne have givet nogle givtige kampe for de spillere, der måske ikke lige er klar til førsteholdet i Næsby. Det er generelt en uheldig situation også for en amatørklub, når nu man gerne vil have anerkendelse for et stort stykke arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce