Annonce
Faaborg-Midtfyn

Duer Ringe som løbeby?

Med blok og pen prøveløber Stiftstidendes Tim Visti side om side med medarrangør Kim Smedegaard ruten til løbet ved Ringe Sø. Begge stod distancen. Nu skal det vise sig, om Ringe gør det som løbeby.

I morgen er der premiere på både Søsletteløb og cykelløb. Avisens reporter løb med på en testtur

Annonce

RINGE: Den glimter indbydende i solskinnet, Ringe Sø, som den ligger der og skvulper fyldt med frisk vand efter tirsdagens styrtregn.

I morgen bliver søen omdrejningspunkt, når der er premiere på Ringe Søsletteløb - et løb der skal sætte Ringe på landkortet, som arrangørernes fromme ønske lyder.

Men kan Ringe overhovedet stå distancen som løbeby på samme måde som Odense har sit Eventyrløb?

Jo, det skulle nok lade sig gøre, mener Kim Smedegaard, som er med i arrangørgruppen.

Så vi tog en tur langs den korte fem-kilometers-rute, ham og jeg, med start fra Torvet, hvor morgendagens løb også skydes i gang klokken 10.

Ned ad Algade går ruten og til venstre ved Kirkepladsen mod Kærlighedsstien ned til søen.

Tirsdagens regnvejr har skåret en 20 centimeter dyb kløft i grusstien, som truer med at gøre noget slemt ved uopvarmede ankler.

Vi springer frem og tilbage over kløften og håber, at kommunens folk har været forbi med en kubikmeter grus inden lørdag.

Annonce

Håber på 100 løbere

Imens fortæller Kim Smedegaard, at tankerne om et stort motionsløb i Ringe har rumlet helt siden efteråret.

Nu, da premieren er nært forestående, håber han bare på godt vejr, så folk kommer.

- I starten satsede vi på 800, nu bliver vi glade, hvis der kommer mellem 50 og 100 løbere, kommer det med et skævt smil, mens vi løber langs søen ved Nordagerskolen.

Allerede nu har Kim Smedegaard dog gjort sig overvejelser om næste års rute, så står det til ham, er Søsletteløbet ingen enlig svale.

Vi drejer til højre ad stisystemet mod villakvarterene nord for søen, og snart dukker rutens skrappeste stigning op i kanten af Grøftagerkvarteret.

Lige her er det ekstra svært at gøre læsbare notater. Sikkert noget med støddæmpningen i skoene.

Pust.

Kort efter drejer vi sydover og runder gymnasiehallen, og jeg spørger henkastet efter gode råd til læsere med begyndende sidestik.

- Nåeh ... Jamen så gælder det om at gå lidt. Sidesting skal ikke løbes væk, siger han, og vi fortsætter ufortrødent tilbage mod søen.

Annonce

Vist en hæderlig tid

Kim Smedegaard er medlem i motionsklubben på Rynkeby-fabrikken og vant til en halv times daglig motion, men nu dukker svedperlerne heldigvis også frem hos ham.

En skarv letter forskrækket, da vi uventet tager smutvejen tværs over vandet via den sti, som deler søen i to.

Officielt går ruten hele vejen rundt langs søbredden, men - mest - af hensyn til en travl fotograf skærer vi dén lille kilometer af og sætter kursen op mod midtbyen.

Havde vi taget alle fem kilometer ville stopuret lande på 35 minutter.

Det kan jeg dårligt forestille mig, at nogen kan slå i morgen ...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce