Annonce
Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Verdens største guldring kan ses på guldmarkedet Gold Souk i Dubai. Foto: Andreas Bjerre

Selv om guldhandel ikke ligefrem hører til den ældste del af Dubais historie, kan man stadig finde et helt marked, Gold Souk, med guld i Dubai. Her er guldkæder og -smykker i metermål, og det er et must at se, når man er i Dubai.

Besøger man stedet om aftenen, er gaderne farvet helt gule fra genskinnet af alle de fantastiske guldsmykker, der hænger i de mere end 380 butikker på markedet, som ligger tæt på både parfume- og krydderimarkederne i bydelen Deira.

På grund af den lave moms på guld i De Forenede Arabiske Emirater går en stor del af verdens guldhandel igennem Dubai, selv om byen og landet ikke selv har guldproduktion. Al guld er importeret og bliver derefter eksporteret igen, da køberne ofte er folk fra Indien, hvor smykkerne traditionelt bruges i forbindelse med bryllupper.

Det er også på markedet, at man kan finde verdens største guldring, Najmat Taiba, som med sine 21 karat og vægt på 64 kilo har en anslået værdi af tre millioner dollar (cirka 21 millioner kroner).

Ringen er ikke til salg, men den er en populær selfie-attraktion for turister.

Annonce
Guldsmykkerne på Gold Souk i Dubai er helt fantastiske. Foto: Andreas Bjerre
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce