Annonce
Faaborg-Midtfyn

Du spørger, vi svarer: Hvorfor sidder der kun én i de fleste biler, og hvad gør vi ved de hullede cykelstier?

Redaktionerne i Faaborg og i Ringe sætter fokus på trafikken i kommunen. Det sker under navnet Vores veje. Foto: Kim Rune
Mystiske skilte, smalle parkeringspladser og intelligente lyskryds, der ikke virker helt kloge. Der er nok at undre sig over og stille spørgsmålstegn ved i trafikken, og den kommende tid stiller avisen skarpt på trafikken i Faaborg-Midtfyn i kampagnen Vores veje. Vi vil undersøge og beskrive stort og småt i trafikken, og vi vil finde svar på dine spørgsmål og det, du undrer dig over.

Faaborg-Midtfyn: De fleste af os færdes der hver dag. Ude i trafikken. På kryds og tværs. Ad cykelstier, forbi vejskilte, ind på p-pladser, over broer og gennem lyskryds. Trafik er et stort samtaleemne, både hjemme ved køkkenbordet, over hækken og i frokoststuen på jobbet, og det er et emne, der afføder mange spørgsmål og megen debat.

Nu sætter avisens redaktioner i Ringe og Faaborg spot på trafikken i Faaborg-Midtfyn. Det gør vi med den journalistiske kampagne Vores veje, og vi er på jagt efter dine spørgsmål og alt det, du undrer dig over ude i trafikken. Det kan handle om trafiksikkerhed, om busplaner, gadelys, trængsel, smalle p-pladser, vejtræer eller alt muligt andet, du undrer dig over eller bare synes, vi på avisen skulle kigge nærmere på. Du spørger – vi finder svar.

Vores veje er Faaborg-Midtfyn-redaktionens første skridt mod at tage dig og andre læsere meget mere med på råd, når vi beslutter, hvad vi skal lave journalistik om. Jo flere, der stiller nysgerrige spørgsmål, jo bedre og mere relevante og interessante historier, kan vi lave.

Stil dit spørgsmål herunder.

Kan du ikke komme på et spørgsmål, så kan du dykke ned i og måske finde inspiration i de fakta-oplysninger, som redaktionen har indsamlet.

Annonce

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce