Annonce
Faaborg-Midtfyn

Du spørger, vi svarer: Hvorfor sidder der kun én i de fleste biler, og hvad gør vi ved de hullede cykelstier?

Redaktionerne i Faaborg og i Ringe sætter fokus på trafikken i kommunen. Det sker under navnet Vores veje. Foto: Kim Rune
Mystiske skilte, smalle parkeringspladser og intelligente lyskryds, der ikke virker helt kloge. Der er nok at undre sig over og stille spørgsmålstegn ved i trafikken, og den kommende tid stiller avisen skarpt på trafikken i Faaborg-Midtfyn i kampagnen Vores veje. Vi vil undersøge og beskrive stort og småt i trafikken, og vi vil finde svar på dine spørgsmål og det, du undrer dig over.

Faaborg-Midtfyn: De fleste af os færdes der hver dag. Ude i trafikken. På kryds og tværs. Ad cykelstier, forbi vejskilte, ind på p-pladser, over broer og gennem lyskryds. Trafik er et stort samtaleemne, både hjemme ved køkkenbordet, over hækken og i frokoststuen på jobbet, og det er et emne, der afføder mange spørgsmål og megen debat.

Nu sætter avisens redaktioner i Ringe og Faaborg spot på trafikken i Faaborg-Midtfyn. Det gør vi med den journalistiske kampagne Vores veje, og vi er på jagt efter dine spørgsmål og alt det, du undrer dig over ude i trafikken. Det kan handle om trafiksikkerhed, om busplaner, gadelys, trængsel, smalle p-pladser, vejtræer eller alt muligt andet, du undrer dig over eller bare synes, vi på avisen skulle kigge nærmere på. Du spørger – vi finder svar.

Vores veje er Faaborg-Midtfyn-redaktionens første skridt mod at tage dig og andre læsere meget mere med på råd, når vi beslutter, hvad vi skal lave journalistik om. Jo flere, der stiller nysgerrige spørgsmål, jo bedre og mere relevante og interessante historier, kan vi lave.

Stil dit spørgsmål herunder.

Kan du ikke komme på et spørgsmål, så kan du dykke ned i og måske finde inspiration i de fakta-oplysninger, som redaktionen har indsamlet.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce