Annonce
Odense

Du skal være med til at bestemme: Hvem skal være Årets Fynbo?

Revydirektør Lars Arvad blev kåret som Årets Fynbo 2019 i januar ved et arrangement på Fyens Stiftstidende, men på grund af coronasituationen er det ikke fastlagt, hvordan fejringen af Årets Fynbo 2020 skal markeres. Foto: Michael Bager
Årets Fynbo 2020 er nummer 45 i rækken af kvinder og mænd, der har gjort sig fortjent til den fynske hæderspris. Som læser kan du indstille kandidater, der gør en forskel i hverdagen.
Annonce

Det har været et vanvittigt år, hvor coronaen har fyldt ufatteligt meget for de fleste af os. Og det vil formentlig kunne aflæses i de forslag, der kommer ind til, hvem der skal være Årets Fynbo 2020.

Men livet er også gået videre i sin mere normale gænge på mange områder, og det er bestemt ingen betingelse, at man skal have ydet noget særligt i forbindelse med corona for at komme i betragtning til den hæderstitel, Fyens Stiftstidende uddeler for 45. gang.

Du og alle andre læsere kan indstille kandidater til, hvem der skal være Årets Fynbo 2020 fra i dag og de næste næsten tre uger.Prisen skal gå til et menneske, der ”på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden”, som der står i fundatsen.

Årets Fynbo 2020 skal derfor have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente. Desuden skal Årets Fynbo være en fremragende repræsentant for vores ø, og det kræver, at man enten er født på Fyn eller er bosiddende på Fyn.

De eneste, der ikke kan komme i betragtning, er udøvende sportsfolk. Det skyldes, at avisen i mere end 50 år har sin særlige kåring inden for sportens verden, Årets Sportsnavn.

Sådan indstiller du Årets Fynbo

Årets Fynbo kåres lørdag den 30. januar 2021.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med fredag den 11. december.

De første kandidater præsenteres i avisen søndag den 29. november, og en oversigt over samtlige kandidater bringes søndag den 13. december. I de følgende uger frem mod kåringen kan du læse interviews med de fem nominerede, blandt hvem dommerkomiteen vælger Årets Fynbo 2020.

Du kan fra tirsdag den 24. november hver dag på fyens.dk og fyens.dk's Facebookside se forslag til kandidater fra læserne.

Indstil din egen kandidat enten ved at bruge linket under artiklen eller ved at maile til aaretsfynbo@fyens.dk - husk en begrundelse for dit valg.I årenes løb er hæderen som Årets Fynbo gået til en bred kreds af personer, højskolefolk, professorer, operaentusiaster, direktører, præster og skuespillere - og helt almindelige fynboer, der har gjort en forskel.

Sidste år blev revydirektør Lars Arvad Årets Fynbo, og han var, ligesom sine forgængere meget glad og beæret over titlen.

Annonce

Dommerkomité på tre

Fyens Stiftstidende har ingen indflydelse på, hvem der får hædersprisen, for den afgørelse træffes suverænt af de tre medlemmer af dommerkomitéen. Den består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og adm. direktør på Egeskov, Henrik Neelmeyer.

Dommerkomitéen har brug for, at der foreligger en kort, men god begrundelse for hver kandidat, der indstilles. Til gengæld har antallet af indstillinger på en enkelt kandidat ingen indflydelse på, hvem der vælges til Årets Fynbo.  Og under alle omstændigheder er det i sig selv en ære at blive indstillet som kandidat.

Vi håber at modtage mange gode forslag, så dommerkomitéen kommer på en vanskelig opgave med at finde den rigtige modtager af hæderstitlen Årets Fynbo 2020.

Du kan løbende følge med på fyens.dk og i avisen og se, hvem der bliver indstillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce