Annonce
Debat

Du og Nye Borgerlige er dobbeltmoralske, Benny Bindslev

Ytringsfrihed: Benny Bindslev retter i sit debatindlæg 16. april med henvisning til mit indlæg i samme avis ” Paludan er farlig agitator” absurde, falske beskyldninger om, at jeg ”angriber Danmarks love og demokrati” og at jeg gør det ”under dække af min stilling som politiassistent” samt at jeg bruger min stilling som politiassistent til at "pisse" på grundloven og ytringsfriheden! Jeg blev også belært, at jeg som politibetjent skal forholde mig ”neutral og stille alle mennesker lige for landets love”.

Det lyder temmelig hyklerisk, at Bindslev beskylder mig for at anføre min politiassistent titel i forbindelse med mine debatindlæg, når han samtidig selv i sine indlæg skilter med, at han er tidl. kriminalassistent. Du og dit parti ved udmærket, at jeg udelukkende udtaler mig som privatperson og kun taler på mine egne vegne. Alligevel forsøger I tydeligt, i lighed med Naser Khader ( K) og Martin Henriksen ( DF), at knægte min grundlovssikrede ytringsfrihed ved blandt andet at henvise til og lægge pres på min arbejdsgiver, ”Fyns Politis ledelse”. For nylig har NB i Odense også forsøgt at miskreditere mig på FB med direkte henvisning til den højreekstremistiske Free Speech Blog, hvori jeg blev blandt andet beskrevet som ”muslimsk betjent med islamistiske udmeldinger”.

Du og dit parti hylder tilsyneladende ytringsfrihed, så længe det er jeres holdninger og meninger, som bliver ytret. Jeg har blandt andet ytret mig kritisk om Paludan, som jeg anser som en farlig og udspekuleret agitator og hadprædikant, hvis eneste formål er at skabe splid og konflikter i samfundet. Det har dog på ingen måde forhindret mig i, at jeg under min virke som politibetjent i praksis op til flere gange helt neutralt og professionelt har været med til beskytte den selvsamme Paludans grundlovssikrede ret til at demonstrere og ytre sig. Og vil fortsat gøre det uden at blinke. Som samfundsborger og politibetjent har jeg respekt for grundloven og vores frihedsrettigheder, herunder ytringsfrihed, som jeg værdsætter og værner om.

Politifolk og andre offentligt ansatte med indsigt i den virkelige verden skal frit have lov til at ytre sig som privatpersoner, uden at de i praksis skal frygte intimidering, politisk pres og politikernes magtmisbrug. Det er essentielt for vores demokrati, at fagfolk tør deltage i den offentlige debat og bidrage med deres vigtige viden, som er med til at kvalificere debatten, give politikerne det nødvendige realitetstjek samt fornuftigt grundlag til at træffe de kloge beslutninger. Uden at de skal trues på deres levebrød.

De politikere, som har angrebet min ret til at ytre mig, har i praksis demonstreret en eklatant grad af hykleri, manglende forståelse af og respekt for ytringsfrihed, dens sande natur og værdi.

Annonce
Elvir Abaz
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce