Annonce
Faaborg-Midtfyn

Du kan tage til Ærø, Jylland eller København: Nu kan Helge blive vaccineret, men ikke i Faaborg

Helge Hermansen er inviteret til at blive vaccineret, men der går mindst to uger, og det nærmeste sted er i Kolding, selv om der åbner vaccinationscenter i Faaborg på mandag. Arkivfoto: Roland Petersen
73-årig faaborgenser tilbudt vaccine i Kolding, Vejle, Ærø og København. Og det selv om der ellers åbner vaccinationscenter i Faaborg på mandag.

Faaborg: Det passede som fod i hose for den 73-årige Faaborg-bedemand Helge Hermansen, at han læste i sin avis, at der på mandag åbner corona-vaccinationssted i Faaborg, og han samtidig fandt en invitation til vaccination i sin e-boks.


For det første måtte jeg vente i kø en time, før der var hul igennem, og da jeg først var kommet ind, poppede Faaborg slet ikke op på listen.

Helge Hermansen, 73, Faaborg


Annonce

Men Helge Hermansen kan ikke blive vaccineret i Faaborg på mandag alligevel. Faktisk kan han overhovedet ikke blive vaccineret på mandag, og det er uvist, hvornår der næste gang åbnes for vaccinationer i Faaborg, for Region Syddanmark har slet ikke vacciner nok endnu.

- Af brevet i min e-boks kunne jeg læse, at jeg skulle gå ind på vacciner.dk og bestille tid ved hjælp af mit nem-id. Det lød nemt, men det var det altså ikke. For det første måtte jeg vente i kø en time, før der var hul igennem, og da jeg først var kommet ind, poppede Faaborg slet ikke op på listen. De nærmeste steder er Kolding og Vejle, hvor jeg kan få en tid 24. april. Jeg kunne også vælge Ærø, Aabenraa og endda Bellacentret i København, fortæller Helge Hermansen.

Afstand skal ikke være afgørende

Han synes, det spiller dårligt sammen med Region Syddanmarks vaccinestrategi. Her henviser han blandt andet til, at regionsformand Stephanie Lose (V) i marts fortalte om de lokale vaccinationssteder og sagde:

- I efteråret opbyggede vi testfaciliteter tæt på alle syddanskerne, så det blev hurtigere og nemmere at blive testet tæt på hjemmet. Nu gør vi det samme omkring vaccinationstilbuddet, for det skal ikke være afstanden, der afgør, om man takker ja til en vaccination.

- Men nu er det da netop afstanden, der får mig til at overveje, om jeg skal takke ja, siger Helge Hermansen.

Faktisk er netop Bellacentret noget af det, han overvejer.

- For det vil passe med, at min hustru og jeg skal besøge vores datter i København. Problemet er bare, at hvis jeg siger ja til det første stik i Bellacentret, så skal jeg også have den anden vaccine der, og det vil altså sige, jeg skal to gange til København for at komme gennem mit vaccinationsprogram, siger han.

Han kan umiddelbart ikke blive vaccineret sammen med sin hustru, for hun er "kun" 65 år og slet ikke blevet inviteret endnu.

Annonce

Har ikke vacciner nok

Koncerndirektør ved Region Syddanmark Kurt Espersen kan godt sætte sig ind i Helge Hermansen frustration, men vil godt stå på mål for regionens vaccinationsstrategi:

- Vi har desværre ikke flere vaccinationer, end vi har. Vi vil gerne nå hurtigt ud til så mange borgere som muligt, og derfor har vi forberedt nye vaccinationscentre tæt på borgerne over hele region Syddanmark, således også i Faaborg. Her bliver imidlertid åbent på bestemte dage i takt med, at vi får vaccinerne, og når Helge Hermansen ikke kunne få tid mandag 12. april, skyldes det formentlig, at alle tider allerede er optaget.

- Hvad skal Helge Hermansen så gøre?

- Det afhænger af hans tålmodighed. Hvis han har tålmodigheden til det, kan han holde øje med vacciner.dk og se, hvornår der dukker en tid op. Hvis ikke, kan han vælge et af de andre steder på listen, siger Kurt Espersen.

I Forum Faaborg på mandag og i Idrætscenter Midtfyn i Ringe torsdag 15. april regner Region Syddanmark med at give 550 borgere det første af to stik, og herefter ventes det, at 400 borgere hver uge kan få det første stik.

Der er endu ikke meldt noget ud om, hvornår vaccinationscentret i Forum Faaborg åbner for anden gang.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Trods klart bevis afviste politiet at finde Bolettes flugtbilist: Nu siger de undskyld og kigger på sagen igen

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Syvårig dreng forbrændt nær børnehave: Teknikere arbejder på at finde årsagen

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kultur

Populær kromand i medvind ved festspil: - Jeg har sagt, at selvfølgelig sælger vi da 2000 madbilletter, og jeg har næsten altid ret

Kultur

Rosenfestival: 10 ting du skal vide for at blive klar til årets største begivenhed i Bogense

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Middelfart

Igen i Fjelsted: Kom til Folk Festival fredag

Kerteminde

Fyns Politi om tyvs forsøg på at stjæle bil: - Det tror jeg ikke, vi har set i nyere tid

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

CNN vil finde Danmarks dna i Odense: Vært skal spille med i H.C. Andersen Paraden

Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Faaborg-Midtfyn

Nu må forældre se døende søn i halvanden time ugentligt: Kæmper fortsat for at være tæt på lille Marco

Annonce