Annonce
Sydfyn

Du kan stadig melde dig til: Mountain Bike-løbet Bissen melder klar til ræs i regn

Fredag afvikles Mountainbike-løbet i Bissen i Svendborg. Der er udsigt til regn, men ifølge arrangøren gør det bare løbet endnu federe. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Fredag kører flere end 800 mountainbike-ryttere Bissen i Svendborg. Alt er klappet og klar, siger arrangør Rico Busk, der mener, at udsigten til regn det meste af fredag ligefrem kan gøre løbet endnu federe.

Svendborg: Endnu engang er det blevet tid til mountainbike-løbet Bissen.

Det bliver afviklet med start fra Frederiksøen klokken 9 med indskrivning allerede fra klokken 8. Først starter de mindste i aldersgruppen fire til otte år, efterfølgende går starten for børneryttere i alderen ni til 12 år, og klokken 11 går starten for de voksne, der kaster sig ud på en af tre distancer: 79 kilometer, 54 kilometer eller 28 kilometer.

- Vi er klar. Det er den fedeste rute, så det bliver rigtig godt, lover Rico Busk, der står for at arrangere løbet.

Han har skævet til vejrudsigten, der melder rigeligt med regn fra ved 11-tiden - lige når de voksne kører ud på ruten. Han forudser dog, at det kan gøre løbet endnu federe, selvom rytterne nok må forvente at blive våde.

- Det skal øse ned fra klokken 11. Men det fede ved at køre mountainbike, det er, at man bare er i elementerne, og når først man bliver varm, så kan en ordentlig omgang regn gøre det endnu federe og gøre løbet til en ekstra god oplevelse, siger han.

Han oplyser, at godt 800 ryttere er tilmeldt løbet.

- Så der er stadig plads til lidt flere. Vores max er 850, så man kan stadig nå at tilmelde sig, lyder det fra Rico Busk.

Programmet for dagen og ruten kan man finde på www.bissenmtb.com.

Annonce

Sabotage

Fra tid til anden hører man om sabotage mod mountainbike-ryttere, og det har arrangør af Bissen da også oplevet fra tid til anden, hvorfor også er noget, man tager hånd om for at undgå i år.

- Vi har aldrig oplevet knivsblade eller søm på sporet. Men vi har oplevet at dele af banen - som vi går og sætter op i dag (torsdag red.) - bliver pillet ned i løbet af natten. Ofte er det bare drengestreger, men vi har også oplevet, at der var tale om sabotage. Så vi tjekker banen igennem igen fredag morgen, inden løbet begynder, siger Rico Busk.

- Vi planlægger efter det, så den del er der styr på, siger han og opfordrer i øvrigt publikum til at søge mod Galgebakken mellem klokken 12.15 og 14.15.

- Vi laver sådan et tilskuer-hotspot, hvor Bissen sammen med Føtex, SEF og Jyske Bank byder på gratis pølsehorn, kaffe, øl og vand. Sidste år var vi 400 tilskuere lige der, så der bliver rigtig god stemning, og det er et godt sted at se rytterne suse forbi, slutter han.

Se ruten her

 

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce