Annonce
Erhverv

Du kan stadig komme på charterferie fra Odense: Om halvanden måned letter første fly

Spies, Apollo og Gislev Rejser har alle charterafgange fra Hans Christian Andersen Airport i Odense i sommeren 2021, og særligt rejserne til Mallorca kan få et boost med Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledninger. Arkivfoto: Michael Bager.
Med udsigten til lempede rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet har Spies i den seneste uge fået gang i salget af charterrejser fra lufthavnen i Odense.

Fyn: Tirsdag 29. juni letter det første af rejseselskabet Spies' fly fra HCA Airport i Odense denne sommer med kurs mod Mallorca. Den populære spanske ø er som ventet blandt de destinationer, der åbnes for turistrejser med de nye rejsevejledninger, som Udenrigsministeriet offentliggjorde fredag eftermiddag.

For halvanden måned siden var kun cirka 20 procent af pladserne solgt, men med udsigt til, at  rejsevejledningen til blandt andet Mallorca ville blive ændret, har Spies siden mandag i denne uge solgt yderligere 50 rejser fra Odense.

- Det er længe siden, vi har booket så meget fra Odense, lyder det fredag formiddag fra en optimistisk produktchef i Spies, Carlos Cebrian:

Annonce

- Vi har fem afgange fra Odense i skolernes sommerferie med totalt cirka 1000 pladser, og nu har vi solgt 25 procent af pladserne.

- Så det er stadig muligt at få en rejse fra Odense til Mallorca denne sommer?

- Absolut. Den første afgang er 29. juni, og da kommer vi helt ind i fase 4 (af genåbningsplanen, red.), hvor vores forventning er, at det bliver endnu nemmere at rejse - med mere eller mindre ingen restriktioner nede på destinationen.

Spies sender også gæster til Mallorca fra Billund og København, og det første fly fra København, som letter lørdag 22. maj, blev udsolgt allerede sidste weekend. Det fik selskabet til at skifte flyet ud med det største charterfly i Norden, en Airbus 330-300 med 396 pladser.

- Og vi har fra i morges haft fart på - vi har allerede booket 90 rejser til Mallorca. Det er hurtigt, når klokken er 10. Gran Canaria ligger på andenpladsen - det er ligesom Madeira en destination, som vi forventer bliver gul i dag, siger Carlos Cebrian.

Planen for en gradvis genåbning af rejsemulighederne ind og ud af Danmark blev præsenteret allerede i midten af april, men det betød ikke nogen markant stigning i billetsalget, fortæller Carlos Cebrian.

- Jeg tror, det har været meget svært for almindelige danskere at forstå alle de her regler. Det er nok først, når rejsebranchen samlet siger, at nu begynder vi at flyve, at vi ser en effekt, siger han.

Det får formentlig også betydning for salget af rejser, at reglerne for test før, under og efter en rejse til udlandet er blevet ændret, mener Carlos Cebrian.

- I sidste uge var det sådan, at man skulle testes på Mallorca, inden man rejser hjem. Vi havde lavet en aftale om, at vi ville sørge for testen og betale for den, men sent onsdag nat (i denne uge, red.) kom det fra Udenrigsministeriet, at hvis man rejser til et gult land, skal man ikke testes der.

- Det gør sikkert, at endnu flere gerne vil af sted, når de finder ud af, at man godt kan komme til Mallorca. Man skal ikke være vaccineret, man skal bare tage en PCR-test, inden man flyver. Man skal ikke testes på Mallorca, inden man skal hjem, og man skal ikke i isolation, når man kommer hjem, siger Carlos Cebrian.

De nye rejsevejledninger gælder fra lørdag klokken 16.

På flyferie fra Odense

Gislev Rejser, Apollo Rejser og Spies flyver fra Odense til en række destinationer i Europa.

  • Med Gislev Rejser kan man komme til Zadar i Kroatien (juni-september), Verona og Gardasøen (juli), Bari og Apulien (juni, august, september og oktober), Napoli (juni-oktober), Dublin (juli) og Edinburgh (august).
  • Med Apollo Rejser kan man i perioden 26. juni-7. august komme til Chania på Kreta.
  • Med Spies Rejser kan man i perioden 29. juni-27. juli komme til Mallorca.

Fredag varslede Udenrigsministeriet ændring af vejledningerne for turistrejser til blandt andet de spanske øer Mallorca, Ibiza, Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife, Azoerne og Madeira i Portugal samt Malta. 

Det betyder, at krav om test før hjemrejse og karantæne i isolation, når man kommer tilbage til Danmark, lempes. De nye vejledninger gælder fra lørdag den 15. maj klokken 16.  Læs mere og hold dig opdateret på ministeriets hjemmeside um.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce