Annonce
Middelfart

Du kan også være med: Ny, bynær skov skyder inden længe op i Middelfart

Brugsforeningsdirektør Ole Ebdrup Andreasen og borgmester Johannes Lundsfryd i selskab med nogle af de træer, som den lokale brugsforening har købt til den nye skov. Privatfoto 
Brugsforeningen for Middelfart og Omegn støtter ny skov med 100.000 kroner og opfordrer nu både borgere og andre virksomheder til at bakke op om det grønne projekt.
Annonce

Middelfart: - Alle snakker om miljøet, nu gør vi noget konkret ved det, siger Ole Ebdrup Andreasen, direktør for Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, der netop har købt træer for 100.000 kroner.

De 250 træer skal plantes  i den nye, bynære skov, kommunen vil etablere i forbindelse med de nye boligområder i den østlige del af Middelfart.

Middelfart Kommune har afsat to millioner kroner til opkøb af jord, hvor skoven præcist placeres, ligger ikke helt fast, da man fortsat er i dialog med lodsejerne.

Brugsforeningen håber, at andre virksomheder og borgere vil bakke op og har derfor gjort skoven til et crowdfundingprojekt. På hjemmesiden  www.crowdfunding.coop.dk  kan enkeltpersoner, familier, foreninger og virksomheder tegne sig for et vist antal træer til beløb fra 100 kroner og opefter.

- Jeg håber, at vores kickstart med 250 træer får rigtig mange andre på banen, så det bliver hele byens skov, siger Ole Ebdrup Andreasen og slår fast, at skoven bliver til noget uanset, hvor mange der køber et træ.

- Folk skal ikke være bange for at crowdfunde til en skov, der måske ikke bliver til noget, for det gør  den. Men jo flere, der køber et træ, jo flottere bliver den allerede fra  start af, siger han.

Annonce

Børn skal plantre træer

Brugsforeningen har valgt at kalde sit skovstykke for Änglamark Skoven, Änglamark er Coop Nordens økomærke.

- Vi har planer om at plante vores træer sammen med byens børn, så de også får en tilknytning til skoven, fortæller Ole Ebdrup Andreasen.

Træer til kommunens nye skov vil også blive lagt op i Middelfart Handels gaveshop på nettet.

- For det er jo en oplagt gaveidé, mener Ole Ebdrup Andreasen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce