Annonce
Odense

Du får morgenbrød som tak: Stitunnel ved befærdet kryds åbner

Arkivfoto: Michael Bager

Fra onsdag bliver det nemmere at være fodgænger og cyklist til og fra Syddansk Universitet og Campus-området, når stitunnelen åbner med morgenbrød til de friske.

Igennem de seneste måneder har det været nødvendigt med alternative ruter som cyklist eller fodgænger med kurs mod SDU og Campus Odense-området. Der har nemlig været forbedringer af cykelstien i gang, der har en lukning af ruten.

Men det er slut fra på onsdag, hvor stitunnelen ved Campusvej åbner. Derfor kan alle med et ærinde på SDU, Cortex Park og Forskerparken fra om fem dage cykle under krydset Niels Bohrs Allé - Campusvej.

Og til de morgenfriske, der kommer cyklende på ruten den 26. september, vil der være bagerposer med morgenbrød som tak for tålmodigheden. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse, hvor en studerende fra SDU udtrykker sin glæde ved åbningen.

- Jeg glæder mig rigtig meget, til den nye tunnel åbner. Det bliver nemmere at komme til og fra universitetet. I stedet for at skulle hele vejen bag om uni kan jeg nu køre direkte igennem ovre ved "Bilka-krydset". Jeg kommer til at spare tid, som betyder en hel del på en travl morgen. Jeg forventer også, cykeltrafikken bliver mindre kaotisk med den nye tunnel, siger 23-årige Julie Schuster Lapp, der hver dag cykler til og fra universitet.

Annonce
På billedet kan stitunnellens rute ses. PR-foto af Odense Kommune: Tanja Bruntse Ahler

Du skal være hurtig

Hvis du vil have kommunen til at levere dit morgenbrød på vejen til SDU onsdag, skal du dog ikke være alt for sent ude. Bagerposerne vil nemlig blive delt ud mellem klokken syv og ni, og der vil være poser nok til 1000.

Du kan finde din mulige morgenmad på Campusvej-siden af stitunnellen - lige efter Cortex Park Vest.

Det er Jane Jegind (V), der er by- og kulturrådmand i Odense Kommune, og Odense Letbane, der står klar med glæden til de morgenfriske. Stitunnelen er finansieret som et kommunalt tilkøb til netop letbaneprojektet. Og det glæder naturligvis Jane Jegind, at det er lykkedes.

- Der har gennem flere år været rigtig mange cyklister i krydset ved universitetet. Det har givet stor trængsel og ventetid. Jeg er glad for, at vi har fundet de økonomiske midler til stitunnelen, så vi kan sikre en bedre afvikling af både cykel- og biltrafikken i krydset. Det får vi stor glæde af - også når letbanen står færdig, siger hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];