Annonce
Sport

Du er inviteret: Fynsk sportsfest sprænger alle rammer

Sportslørdag byder blandt andet på en stribe flotte opvisninger. Foto: Jens Wognsen
Med 60 udstillere og 45 forskellige sportsgrene, som du kan prøve af, bliver Sportlørdag i Odense Idrætspark den 18. januar større end nogensinde.
Annonce

SPORTSFEST: Vil du helt tæt på de fynske sportshelte og de mange forskellige sports- og idrætsforeninger på Fyn, er det med at sætte lørdag eftermiddag af til oplevelses-timer i Odense Idrætspark - Odense Idrætshal og de omkringliggende arenaer - blandt andet isstadion og cykel-samlingspunktet Thorvald Ellegaard Arena.

Dette års udgave af Fynske Bank Sportslørdag bliver større end nogensinde. Sportsfesten byder således på 60 udstillere, og du kan prøve kræfter med mere end 45 forskellige sportsgrene.

Sportslørdag er en hyldest af både de topprofessionelle sportsudøvere på Fyn og de mange foreninger med markant frivillig arbejdskraft, som topatleterne er vokset op i og står på ryggen af.

Du kan selv mellem 13 og 17 prøve mange sportsgrene af, der bliver budt på en stribe flotte opvisninger, og så bliver der uddelt tre markante idrætspriser - "Årets Sportsnavn på Fyn" - kåret siden 1950 - "Årets Fund på Fyn" samt "Fynske Bank Kammeratskabsprisen".

"Årets Frivillige Idrætsleder" og "Den Fynske Idrætsforeningspris" uddeles efterfølgende ved aftenens branchefest for specielt inviterede, hvor der også vil være fejring af de mange fynske danmarksmestre fra 2019.

Ikke færre end 70 partnere fra hele Fyn arbejder sammen for at skabe sportsfesten - blandt andet otte kommuner, over 50 idrætsforeninger samt tre fynske mediehuse.

Så går det løs

Sportslørdag - festen for den fynske idræt på både top- og breddeplan - er efterhånden blevet en fast januartradition i Odense Idrætspark - Odense Idrætshal og de omkringliggende sportsarenaer.

Lørdag den 18. januar fra kl. 13.00 til 17.00 slår Sportslørdag så atter dørene op, og du kan møde en stribe af dine fynske sportshelte, du kan se flotte opvisninger, og du kan blive udfordret i næsten enhver tænkelig sportsgren.

I forbindelse med Sportslørdag uddeles der tre priser. Klokken 15.00 gælder det "Fynske Bank Kammeratskabsprisen" til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet og sammenholdet i de lokale foreninger. Kl. 16.30 gælder det Fyens Stiftstidendes to hæderkronede priser, "Årets Sportsnavn på Fyn" og "Årets Fund på Fyn".

Der er gratis adgang til samtlige arenaer, så det bare om at tage sig for af retterne.

Annonce

Fyn bliver samlet

Borgmester Hans Stavnsager (S) fra Faaborg-Midtfyn Kommune er begejstret for arrangementet.

- Det er jo med til at samle hele Fyn omkring nogle fælles oplevelser og fælles aktiviteter. Der kommer folk fra hele Fyn, som dyster mod hinanden og måske også får lyst til at gøre det i andre sammenhænge. Det er med til at give den her fynske fortælling, som vi gerne vil skabe i fællesskab, siger Hans Stavnsager.

Para-dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup fra Odense blev kåret som "Årets Sportsnavn på Fyn" for et år siden. Hun siger:

- Det betød utrolig meget for mig at blive anerkendt på det niveau. Jeg har flere gange vundet para-sports priser, men det at vinde en pris, hvor man er oppe imod top-raskatleter, betød noget helt særligt. Det fortæller meget om det syn, man har på para-sport på Fyn.

Udover prisuddelingerne kan publikum altså glæde sig til en sportsfestival med markante opvisninger og ikke mindst til at prøve kræfter med over 45 forskellige sportsaktiviteter fra ishockey og skøjteløb over atletik til fodbold og håndbold.

Annonce

Klar med autografblok

De besøgende kan også se frem til et gensyn med den populære maskotdyst, hvor OB’s maskot, Victor, konkurrerer mod LuriFox fra Odense Håndbold, Svendborg Rabbits' kanin, Van GOG og Odense Bulldogs' Scotty. I år skal maskotterne som noget helt nyt blandt andet på isen og dyste i curling.

Af nye aktiviteter i år kan nævnes, at du kan prøve kræfter som tennisstjerne og få målt hastigheden på din serv, du kan køre med fjernstyrede biler, afprøve svævefly-simulator og komme med i kommentatorboksen hos TV2 Fyn og få afprøvet dine talenter som sportskommentator.

- Sportslørdag er en festlig begivenhed, der samler en diversitet af sportsgrene og viser bredden i det fynske foreningsliv, fastslår Jakob Lund Staun, eventchef hos Destination Fyn.

Sportslørdag er også kendt for at bringe de fynske sportsfans helt tæt på øens sportsstjerner, og har børnene mod på at møde deres idoler, bliver der rig mulighed for det, for de mange fynske professionelle sportsfolk stiller gerne op til autografskrivning og selfies. Du kan blandt andet møde spillere fra OB, Odense Håndbold, Odense Bulldogs, GOG og Svendborg Rabbits.

Arrangementet plejer at tiltrække op mod 6000 gæster i Odense Idrætsparks syv arenaer.

Følg Sportslørdag på fyens.dk/faa.dk fra kl. 12.45

Mød Sport Fyn - og tre sportsprofiler

Under sportslørdag kan du møde Sport Fyns journalister og følge dem i arbejde i hal 2 i Odense Idrætshal. Journalisterne laver sportssiderne i Fyens Stiftstidende og i Fyns Amts Avis.

Ved standen vil journalisterne gennemfører tre interviews mellem 14 og 15 - klokken 14.00 med GOG's forsvarsklippe og viceanfører, Frederik Clausen, klokken 14.20 med Lars Peter Hermansen, administrerende direktør i Odense Håndbold, og kl. 14.40 med Michael Hemmingsen, nyudnævnt sportschef i OB. Kom og hør med.

Para-dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup fra Odense blev for et år siden kåret til "Årets Sportsnavn på Fyn". Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce