Annonce
Middelfart

DSBs høringsvar til nyt lejlighedsbyggeri ved stationen: Der skal være parkeringspladser til togrejsende

Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, skråfoto, april 2019.

Middelfart: Foruden beboerne i Elmegade, har også DSB og Banedanmark indgivet høringssvar i forbindelse med lokalplanen for området mellem Elmegade og jernbanen, hvor Barfoed Group planlægger at bygge 28 lejelejligheder.

Banedanmark har gjort kommunen opmærksom på, at fremtidige arbejder på grunden ikke må genere togtrafikken.

Jacob Kloch, byplanlægger i Middelfart Kommune fortæller, at indsigelsen medtages i den endelige plan.

Annonce

Parkeringspladser til togrejsende

Ifølge lokalplanen for området, som har været i høring henover sommeren, skal en del af området, der nu er parkeringspladser beregnet til togpassagerer, udlægges til parkeringspladser, som tilhører de lejligheder, Barfoed Group etablerer.

Derfor har DSB gjort indsigelser og indskærpet, at der bør være minimum 28 parkeringspladser inklusiv to handicappladser til togrejsende.

"Disse pladser skal til enhver tid være betalingsfrie og den til enhver tid værende togoperatør skal have mulighed for at indføre en kontrolordning, der sikrer, at disse parkeringspladser alene benyttes af togrejsende" skriver DSB i høringssvaret.

Derudover mener DSB også, at lokalplanen bør rumme fortov gennem området.

Lokalplanen for området forventes behandlet politisk i Teknisk Udvalg 10. september, hvorefter den sendes videre i Økonomiudvalget og til sidst i byrådet 30. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce