Annonce
Fyn

DSB om drenges hærværk i tog: - Vi retsforfølger dem, hvis vi kan

Bordene mellem stolerækkerne bliver sparket i stykker, mens toget suser af sted mod Odense. Foto: fra videoen
DSB har kun hovedrysten tilovers for de unge mænd, der smadrer inventaret i et tog på vej mod Odense og optager sig selv på video. - Det er helt uacceptabelt, og det er meget ærgerligt, at vi skal bruge penge på det, siger Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB.
Annonce

- Aske Wieth-Knudsen, hvad siger du til det, du kan se i videoen?

- Det, synes jeg, er er helt uacceptabelt, og det er noget som vi er rigtig ærgerlige over. Vi bruger i DSB desværre hvert år en del penge på at rydde op efter hærværk, og det er jo penge, vi ellers kunne bruge på lavere priser eller bedre service til vores kunder.

- Er du overrasket over det, du ser i videoen?

- Jeg vil sige, at det er ikke så tit, at jeg ser videoer af den slags overlagte hærværk på vores tog, men jeg er ikke meget overrasket, for jeg ved, at vi bruger et stort tocifret millionbeløb på at rydde op efter hærværk, så på den måde har jeg jo før set, at den slags kan forekomme.

- Kan du sætte sig ind i, at unge synes, at det er sjovt at lave sådan en video og dele den på sociale medier?

- Nej, der kan jeg ikke. Jeg synes, at man må have en dårlig smag i munden, når man ødelægger et gode, der er til for os allesammen, så det kan jeg ikke.

- Kan I forhindre, at der sker sådan noget?

- Helt meningsløse handlinger som det her er svært at gøre noget ved, når det sker. I mange af vores tog, og også på perronerne, har vi video-overvågning, og vi har et godt samarbejde med politiet. Det er også noget, vi retsforfølger, hvis vi kan. Og det er ikke sjovt for et ungt menneske at få på sin straffeattest. Det kan gøre det svært at få et job i fremtiden, så det gode råd er: Lad være med at gøre sådan noget.

- Var der videoovervågning i det her tog, som var et IC4-tog?

- Nej, det har der desværre ikke været. Men det er der på perronen.

- Hvis togets kontrollør havde grebet drengene på fersk gerning, hvis skulle han så have gjort?

- Vores personale kan gribe ind, og de kan tilkalde politiet. Det er selvfølgelig en konkret vurdering i den aktuelle situation.

- Hvad er det for typer af hærværk, I bliver udsat for?

- Der er typisk graffitihærværk, hvor vores tog bliver overmalet. Jeg har ikke de nyeste tal, men for et par år siden brugte vi 40 millioner kroner om året alene på graffitihærværk.

Bordene mellem sæderne bliver først knækket, og derefter bliver de sparket i stumper og stykker. Foto fra videoen
Bordene mellem stolerækkerne bliver smadret. Foto fra videoen
- Det er helt uacceptabelt, og det er meget ærgerligt, at vi skal bruge penge på det, siger Aske Wieth-Knudsen, der er underdirektør i DSB. Foto: DSB
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce