Annonce
Fyn

DSB: Hver femte passager på Vestfyn kom forsinket frem med tog

Mens hver femte passager kom forsinket frem til sin destination på Vestfyn i april måned, gjaldt det kun én ud af 10 på Svendborgbanen, viser nye punktlighedstal fra DSB. Foto: Michael Bager
I april måned kom 81,9 procent af togpassagererne frem til tiden på Vestfyn, mens resten måtte finde sig i at ankomme mere end tre minutter for sent. Det viser nye tal fra DSB. Arbejdsnedlæggelse, væltede træer og signalfejl har været med til at påvirke strækningen.

Det har været en broget måned for togtrafikken på Vestfyn.

Ifølge nye DSB's nye kundepunktlighedstal kørte omkring hver femte togpassager på Vestfyn med et forsinket tog i april måned.

Der skyldes flere forskellige ting, fortæller Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB.

- Togdriften over Vestfyn har denne måned været påvirket af flere forskellige hændelser. Blandt andet en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt togpersonalet på Sjælland, nedfaldne køreledninger ved Taulov, væltede træer og signalfejl har påvirket den travle strækning, siger han.

For dagens to myldretider var kundepunktligheden i morgentravlheden 84,1 procent og om eftermiddagen 72,0 procent.

Der bliver målt på kundernes punktlighed, hvilket er et udtryk for, hvor mange passagerer der kommer frem til tiden eller med mindre end tre minutters forsinkelse. Det betyder også, at et fyldt og forsinket myldretidstog tæller en del tungere i statistikken end et halvtomt tog i ydertimerne. Også aflyste tog tæller med i statistikken.

Annonce
Det har været en forholdsvis fredelig måned for togdriften på Svendborgbanen, hvor de største udfordringer denne måned ikke har præget myldretidstrafikken

Tony Bispeskov, informationschef DSB

Svendborgbanen kørte i mål

En del bedre så det ud for passagererne på Svendborgbanen. Her endte april måneds kundepunktlighed på 87,8 procent, hvilket betød, at næsten 9 ud af 10 kunder kom frem til tiden.

- Det har været en forholdsvis fredelig måned for togdriften på Svendborgbanen, hvor de største udfordringer denne måned ikke har præget myldretidstrafikken, siger informationschef Tony Bispeskov.

På Svendborgbanen er det blandt andet vejret, der har påvirket trafikken.

- Flere forskellige hændelser har givet forsinkelser og aflysninger, heriblandt sygdom hos togpersonalet, signalfejl og kraftig blæst, der blandt andet betød væltede træer ved Kværndrup, siger han.

Dykker man lidt ned i tallene, kom yderligere 5,3 procent af kunderne frem inden for 5,59 minutter. Det vil sige, at 93,1 procent af kunderne på Svendborgbanen i april måned var fremme inden for seks minutter i forhold til køreplanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce