Annonce
Fyn

DSB endte med taxaregning på 12.000 kroner: Togpassagerer ledte forgæves efter togbusser

I den forgæevs jagt på togbussen til Jylland nåede passagererne blandt andet op på Byens Bro. Det endte med, at DSB måtte betale for fire taxaer, der kørte de efterladte passagerer fra Odense til Aarhus. Alle personerne på billedet har givet samtykke til, at Fyens Stiftstidende bruger billedet. Foto: Jørn Grønkjær
Onsdag aften ledte en større gruppe rejsende forgæves efter togbussen fra Odense mod Jylland. I toget og på banegården oplevede Jørn Grønkjær et personale, som var uvidende og ikke tog ansvar. Det endte med, at DSB måtte betale fire taxaer fra Odense til Århus.

I sit job som projektudvikler bevæger Jørn Grønkjær fra Egå ved Århus sig ofte på tværs af landet.

Tidligere brugte han ofte toget, som han egentlig holder meget af. Men nu er busruterne mellem København og Århus blevet den foretrukne rejseform.

- Jeg har haft alt for mange uheldige oplevelser med DSB, fortæller Jørn Grønkjær.

Onsdag var han dog tilbage som togpassagerer hos DSB. Men det blev ikke nogen god oplevelse. Turen mellem København og Århus endte med at blive en dybt frustrerende oplevelse for den erfarne pendler.

Problemerne begyndte, da toget fra København mod Århus standsede i Odense ved 22.40-tiden onsdag aften.

Annonce
Jørn Grønkjær er glad for at pendle med tog, men vælger nu oftere bussen på grund af gentagne problemer med DSB. Privatfoto.

Ingen tog ansvar

Passagererne var under turen over togets højtalere blevet oplyst om, at togbusser ville holde ved Odense Banegård for at fragte passagerer videre til Fredericia.

Busserne ville angiveligt holde lige ved stationen, og vi skulle blot gå efter skiltningen, beretter Jørn Grønkjær og fortsætter:

- Vi var cirka 20 passagerer, som forgæves ledte efter både skiltning og busser, som skulle afgå få minutter senere end togankomsten. Efter fælles søgen samledes vi ved 23.30-tiden ved taxaholdepladsen ved siden af banegården uden at have set skyggen af bussen til Fredericia. Flere passagerer var allerede på det tidspunkt faldet fra.

De få DSB-medarbejdere, passagererne kunne finde på banegården i Odense, kunne ikke hjælpe, så flere ringede til DSB's vagttelefon, fortæller Jørn Grønkjær.

- Lige bortset fra en enkelt togfører var vores oplevelse, at personalet lagde ansvaret fra sig. Det var dybt frustrerende. Vi vandrede frem og tilbage og kunne ikke finde nogen togbus.

Selskabet nåede blandt andet op på Byens Bro i jagten på togbussen.

Forhandling over telefon

Efter længere forhandling lykkedes det Jørn Grønkjær ved midnatstid at få aftale med den vagthavende hos DSB centralt om bestilling af fire taxaer. I første omgang blev vognene bestilt til Vejle på DSB's regning.

- Under taxakørslen viste det sig dog hurtigt, at vi ikke kunne nå toget i Vejle. Derfor fortsatte jeg undervejs forhandlingerne med DSB på passagerernes vegne, og det lykkedes at få bevilget forlængelse af taxakørslen til Aarhus.

- Jeg holdt øje med taxametret, og i vores taxa nåede det op på 3000 kroner.

Med i alt fire taxaer løber den regning op i mindst 12.000 kroner.

- Og det havde jo været meget dyrere, hvis der ikke havde været flere i selskabet, som havde giver op undervejs og fundet andre måder at komme frem på.

Jørn Grønkjær var hjemme halv tre natten til torsdag. Dybt frustreret.

- Jeg rejser til København hver uge og har sjældent oplevet en så dårlig service som hos togpersonalet fra København til Odense og på banegården i Odense. Ingen vidste noget eller tog ansvar. Det er på tide, at DSB for alvor forstår, hvilken rolle det spiller som statsligt selskab i udbredelsen af en vigtig og velfungerende kollektiv trafik, lyder det fra den jyske pendler.

Vi er i gang med at indhente kommentar fra DSB.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce