Annonce
Kerteminde

Aflyser rengøring i hjemmeplejen: - For at beskytte de ældre

Hjemmeplejen dropper nu rengøringen for at beskytte de ældre.Arkivfoto
Ældre, der skulle have hjælp til rengøring i denne og næste uge får ingen hjælp. Vi gør det af hensyn til smittefaren, fortæller Bente Fournaise, chef for Sundhed, Handicap og Rehabilitering i Kerteminde Kommune
Annonce

Nordøstfyn: Cirka 700 af de svageste ældre i Kerteminde Kommune må leve lidt længere med et beskidt gulv og støv på hylderne. Kerteminde Kommune har ifølge Sundhedsstyrelsens vejledning besluttet helt at droppe rengøringen i hjemmeplejen denne og næste uge for at minimere smittefaren.

Det fortæller Bente Fournaise, der er chef for Sundhed, Handicap og Rehabilitering:

- Vi har aflyst al rengøring i hjemmene i 14 dage for de borgere, som efter en konkret og individuel vurdering kan tåle det. Vi gør det for at beskytte de mest sårbare borgere. Der er også mange, der selv har ringet og bedt om at få det aflyst, fordi de er bange for at blive smittet, fortæller hun.

- Er det ikke blot en kærkommen anledning til at spare penge?

- Det her handler ikke om at spare penge. Det handler om at redde liv. Vi skal beskytte de mest sårbare, og risikoen ved at træde ind i borgerens hjem er her større, end hvis de ikke får gjort rent. Dem hvor vi med lægelig dokumentation vurderer, at rengøring er livsnødvendig, har vi selvfølgelig ikke aflyst.

Annonce

Flere får video-opkald

Kerteminde Kommune handler i øvrigt efter Folketingets Nødbekendtgørelse, og ifølge vejledningen som Sundhedsstyrelsen har sendt ud. Det betyder blandt andet, at de sædvanlige kvalitetsstandarder og garantier er sat ud af kraft.

- Vi har aktiveret vores nødberedskabsplan. Det betyder, at vi har lukket ikke kritiske funktioner, vi forsøger at minimere kontakten, og den kontakt der er, skal være kortvarig, fortæller hun.

I nogen situationer kan et telefonopkald erstatte besøg af plejepersonale. Det gælder for eksempel borgere, der skulle have haft ugentlig genoptræning. De træner nu med et særlige øvelsesprogram med video-opkald.

En risiko ved de mange ældre i isolation derhjemme er øget ensomhed. Det er afdelingen meget opmærksom på, fortæller Bente Fournaise.

- Vi får endnu ikke så mange henvendelser fra borgere, som føler sig ensomme eller ladt i stikken. Måske er det også, fordi det er en generation, som har været i en lignende krisesituation før under Anden Verdenskrig. De indstiller sig på situationen og agerer forsvarligt derefter.

Annonce
Annonce
Odense

Politihund fandt tyv i soveværelse

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Kerteminde

At blive voksen

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Annonce