Annonce
Fyn

Dropper folketingsdrøm: Ung fynsk politiker tror ikke på det lige nu

Alexander Grandt stiller ikke op for Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg. Han vurderer ikke, at det lige nu er realistisk for ham at blive valgt. Arkivfoto: PR-foto.
DSU's tidligere formand Alexander Grandt opgiver at stile op til Folketinget for Socialdemokraterne i Odense. Det er en chance for dem, som ikke ligner de øvrige kandidater, lyder hans opfordring.

Odense: Ved folketingsvalget 5. juni i år fik den fynske socialdemokrat Alexander Grandt 2327 personlige stemmer. Selvom det for andre kandidater lykkedes at blive valgt med færre personlige stemmer, opnåede Alexander Grandt ikke en af de 179 pladser, og nu har den tidligere DSU-formand besluttet at sætte politikerlivet på pause.

Mandag fortalte han bestyrelsen i Odense Syd-kredsen, at han ikke genopstiller for Socialdemokratiet ved næste valg, selvom han er blevet opfordret til at gøre endnu et forsøg på at erobre en plads i Folketinget. Lige nu tror Alexander Grandt ikke på, at det kan lade sig gøre for ham at blive valgt.

- Vi lavede en rigtig god kampagne, men det var desværre ikke nok. Nu har jeg tænkt over, hvad vi gjorde rigtigt og forkert, og om det er det rigtige for mig at fortsætte mit kandidatur, og min konklusion er, at det ikke skal være denne gang.

- Det er ikke nødvendigvis et definitivt farvel til politik, men jeg tror, jeg skal lave noget andet det næste stykke tid.

- Hvad kunne I have gjort anderledes?

- Succes i en folketingsvalgkamp handler både om det, man selv gør, og det faktum, at der nok ikke vælter flere mandater ned til Socialdemokratiet, hvis man skal være realistisk. Vi fik et rigtig godt valg på Fyn, og det vil jo sige, at man skal slå et af de siddende folketingsmedlemmer ud - nogle af dem, der er forholdsvis kendte og trækker mange stemmer i Odense. Det prøvede vi, og vi kom et stykke ad vejen, men ikke nok til at jeg blev valgt.

- Du fik i alt 2327 personlige stemmer ved valget 5. juni, og med 1189 fik du femteflest af alle kandidater i Odense Syd-kredsen. Det må da give tro på, at det kunne lykkes at blive valgt næste gang?

- Jeg kan jo ikke spå om fremtiden, og det kan også være, at nogle af dem, som blev valgt, lige pludselig ikke stiller op igen. Alt kan ske i politik, men jeg er forholdsvis ung, 30 år, og jeg tror ikke, det vil skade mig, hvis jeg skulle få en politisk karriere i fremtiden, at jeg nu går ud og laver noget andet end at være folketingskandidat.

- Betyder dit arbejdsliv noget for din beslutning?

- Nej, det arbejde, jeg har nu, havde jeg også, da jeg var kandidat (Alexander Grandt er kommunikationsmedarbejder i ejendomsselskabet AKF Koncernen, red.).

- Tror du, det i virkeligheden kan være en fordel for dig, at du tager en periode uden for politik?

- Jeg ved ikke, om det er en fordel, men jeg har som menneske også nogle ting, jeg gerne vil lave, og man har jo sit liv lidt på pause, når man er kandidat. Det er sjovt, og jeg nyder politik, men man er også meget på som kandidat.

Annonce

- Vi burde kunne gøre det bedre

- Du holder en dør åben for, at du måske stiller op igen engang. Hvad kunne få dig til at gøre det?

- Det er svært at sige nu, hvor jeg har truffet beslutningen om ikke at stille op. Jeg er et politisk menneske, jeg har været forbundsformand for DSU, og jeg startede i DSU som 13-årig, og det forsvinder jo ikke, bare fordi jeg ikke længere er kandidat.

- Så skulle der om 10 år være en kreds, der spørger, om jeg kunne have lyst til at stille op, og omstændighederne var de rigtige, og jeg var et sted i mit liv, hvor det var noget, jeg kunne have lyst til, vil jeg da ikke afvise at sige ja.

- Er der nogen enkeltstående ting, som har fået dig til at droppe dit kandidatur?

- Nej, jeg er ikke utilfreds med partiet eller min kreds. Jeg har ikke noget dårligt at sige. Det er dybest set en vurdering af, om jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Om der er de rette forudsætninger for det. Det tror jeg ikke selv på. Det ville både være spild af min egen tid og af min kreds' ressourcer.

- Det er måske ikke den bedste salgstale for din kreds, som nu skal finde en ny kandidat?

- Der er mange andre mennesker end mig, som det formentlig sagtens kunne lade sig gøre for. Jeg er jo forholdsvis ukendt og et ubeskrevet blad. Det gør, at jeg ikke trækker vildt mange stemmer, men der kunne sagtens være andre kandidater med et andet navn og en anden profil, som kunne være gavnlige for Odense Syd-kredsen og for Fyn at få stillet op.

- Virkeligheden er også sådan, at Odense lige nu kun har et socialdemokratisk folketingsmedlem i Trine Bramsen, og det burde vi kunne gøre bedre med det rette kandidathold. Så hvis man sidder derude og har ambitioner om at stille op og måske ikke ligner de andre i kandidatfeltet, så er det da en god chance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce