Annonce
Navne

Dronningens faste frisør fylder 75

Kgl. frisør Poul Nejlund fylder 75 år. Foto: Bjarne Lüthcke/Scanpix

Der er kun én frisør, der kan skrive "Frisør for Hendes Majestæt Dronningen" på visitkortet. Og det er Poul Nejlund, der fylder 75 år søndag den 23. juli.

Siden 1981 har han været dronningens faste frisør og fulgt hende på private og officielle rejser.

Senest i Oslo i maj, hvor dronningen var gæst ved dronning Sonja og kong Haralds fælles 80-års fødselsdag.

Og det er ikke kun majestæten, der nyder godt af hans elegante frisurer. Har andre i den kongelige familie brug for at få sat lokkerne, så kan det også lade sig gøre.

Poul Nejlund er indehaver af salonen Jean Leonard i Købmagergade i København - opkaldt efter dronning Marie-Antoinettes frisør.

Salonen åbnede i 1961, og selv om meget er forandret siden, så skal der fortsat en telefonopringning til ved tidsbestilling. Ikke noget med onlinebestillinger og sms-påmindelser.

Poul Nejlund er oprindelig uddannet balletdanser på balletmesteren Birger Bartholins skole i København.

Men han ville hellere være frisør og gik i lære hos Ole Jepsen, som han siden gik i kompagniskab med. Sammen friserede de ved modeskabernes Jean Voigts og Erik Mortensens opvisninger.

Siden fulgte Birger Christensen og Magasin du Nords opvisninger, ligesom salonen løser opgaver for teatre i København.

Trods de mange års erfaring bliver det aldrig rutine. Slet ikke når det gælder dronningens frisure.

- Det må aldrig gå galt, så jeg gør mig meget umage, og jeg synes heller ikke, at det nogensinde er gået rigtig galt. Det er sket, at jeg har lavet en frisure, som jeg bagefter kan se, jeg nok ikke skal lave igen. Men en decideret katastrofe vil jeg ikke sige, jeg har lavet, fortalte han i 2015 til Billed-Bladet. (ritzau)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Annonce