Annonce
Indland

Dronningens besøg tvinger cirkusplakater ned

Varde Kommune vil have Cirkus Arenas plakater fjernet fra lygtepælene, fordi dronning Margrethe gæster byen.

Annonce

Alt skal gå efter planen, og Varde skal vise sig fra sin bedste side, når byen senere denne uge får besøg af dronning Margrethe. Derfor har Varde Kommune bedt Cirkus Arena fjerne cirkusplakater, der hænger i lygtepælene på dronningens rute.

Det fortæller Vardes borgmester, Erik Buhl Nielsen (V).

- Det er hovedsageligt af hensyn til sikkerheden for at sikre, at eventuelle løse plakater ikke bliver taget af blæsten og generer gardehusarernes heste, som går foran kareten.

- Og så er det for at vise byen og festen, som den skal være, på den strækning, hvor dronningens karet kører, siger Erik Buhl Nielsen.

Dronningens rute gennem Varde er "et par kilometer".

Og de plakater, der bliver fjernet, udgør kun en meget lille del af Cirkus Arenas samlede plakatudsmykning i den vestjyske by, påpeger borgmesteren.

Da TV Syd på Facebook berettede om Varde Kommunes krav til Cirkus Arena, udløste det en del forargelse. "Det rene snobberi" og "Det er fjollet. Skal der også være rent vand i vandpytterne?" skrev brugerne blandt andet i kommentarerne til TV Syds opslag.

Borgmester Erik Buhl Nielsen står imidlertid fast på kravet om, at de karakteristiske plakater med Cirkus Arena-klovnen pilles ned i anledning af dronningens visit.

- Vi vil gerne vise en festklædt by, med det som er autentisk i Varde midtby. Der er 1000 andre steder, man kan hænge plakater op. Det er en procent af plakaterne i byen, der er hængt op på netop denne strækning.

- Det har intet at gøre med, at vi har noget imod Cirkus Arena. Vi ser frem til, at cirkusset besøger byen. Men lige på den korte strækning har vi valgt denne løsning, siger Erik Buhl Nielsen.

Dronning Margrethe besøger Varde fredag og lørdag.

Søndag får byen besøg af Cirkus Arena.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce